VIDEO: / Kličko pošteno prebio poljsku mrcinu

Ukrajinski boksač Vladimir Kličko još je jednom obranio naslove svjetskog prvaka u teškoj kategoriji, prema verzijama WBA, IBF, WBO i IBO.

11.11.2012.
9:37
VOYO logo

Kličko ovaj put nije uspio nokautirati suparnika, kao 51 put dosada, ali njegova pobjeda odlukom sudaca je u potpunosti čista jer je pošteno istukao Wacha koji je čudom izdržao svih 12 rundi. U napadačkom je, pak, smislu pokazao vrlo malo, tako da suci i nisu imali previše dvojbi.

Prvi je put Kličko boksao protiv suparnika višeg od sebe (202-198 cm) i s većim rasponom ruku. Upravo je to razlog zbog kojeg je dio stručnjaka smatrao da bi Wach mogao napraviti ozbiljnije probleme, no već u prvoj je rundi Ukrajinac zadao čitav niz udaraca Poljaku koji je djelovao potpuno tromo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku borbe Wach se ipak uspio sabrati, branio se bolje, a u petoj je rundi čak nakratko i uzdrmao Klička. No, nakon toga je ponovno krenula velika serija 36-godišnjeg Ukrajinca koji je zadavao teške udarce četiri godine mlađem suparniku. Poljak se čudesno uspijevao održavati na nogama, a sa svakim je primljenim udarcem izgledao sve lošije. No, nije pao, niti su iz njegova kuta bacili ručnik i barem će se time moći hvaliti nakon ovog meča.

Kličku je ovo bila 59. pobjeda u 62. meču u profesionalnoj karijeri, dok je Wach doživio prvi poraz u 28. borbi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajmo još da je Ukrajincu ovo bio prvi dvoboj nakon smrti dugogodišnjeg trenera Emanuela Stewarda, a u subotu ga je u Hamburgu prvi put vodio Johnathon Banks. Uz ring ga je, pak, pratio slavni holivudski glumac Sylvester Stallone koji je utjelovio nezaboravni lik boksača Rockyja Balboe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo