VIDEO uoči meča: / Cro Cop nikad nije izgledao bolje!

Sve je već ispričano o borbi Mirka Filipovića i Brendana Schauba, ali više od praznih priča otkriva najnovija snimka sa službenog vaganja.

19.3.2011.
13:55
VOYO logo

Danima se već priča Cro Copu i Hybridu i njihovoj borbi koja neće biti glavna na UFC 128 turniru u New Jerseyu, ali izaziva ogromni interes ljubitelja slobodne borbe diljem svijeta. Službeno vaganje je pokazalo da oba borca izgledaju savršeno fizički spremna. Prvi je na vagu stao nasmiješeni Brendan Schaub, koji figurom sve više podsjeća na neprirodno snažnog Alistaira Overeema. Potom je stigao Mirko i skrenuo svu pažnju na sebe. Ne sjećamo se kad je izgledao tako savršeno fizički pripremljen, a uz to je plijenio mirnoćom legende koja iza sebe ima 61 borbu. Ova 62. je zadnja po ugovoru s UFC-om, a nadajmo se ne i zadnja u Cro Copovoj karijeri.

A razloga za strah prije meča ipak ima. Premda su mnogi u Hrvatskoj uvjereni da će se Mirko Filipović lako obračunati s Brendanom Schaubom, za takav domoljubni optimizam nema razloga, barem kad su u pitanju starost boraca, podaci sa službenog vaganja i omjeri na kladionicama, koji su gotovo nerealno veliki u korist mladog Amerikanca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Primjerice, čak je 73 % naših čitatelja sigurno da će Mirko nokautirati Schauba, 16 posto vas misli da će Cro Cop dobiti batine, a 11 posto da će odlučivati suci u neizvjesnom meču. Čini se da da u ovim trenucima samo jedna stvar ide u korist 36-godišnjem Vinkovčaninu, a to je iskustvo i psihološka prednost s kojom borilačka legenda ulazi u oktogon.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve ostalo je na strani Amerikanca, koji je podjednako dobar u hrvačkim i udaračkim tehnikama. Osim što je 8 godina mlađi od Mirka, Schaub je sa 193 centimetra za 5 cm viši te bitno teži od Mirka. Službeno vaganje prije meča pokazala je da Mirko u ovom trenutku ima svoju idealnu težinu - 103 kilograma, dok je vaga Amerikancu izmjerila 111 kg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još više prije meča zabrinjavaju omjeri na kladionicama, po kojima je Schaub ogroman favorit. Tako je, primjerice, u jednoj hrvatskoj kladionici koeficijent za pobjedu na Schauba malih 1.35, a na Filipovića čak 2.70. Mnogi će reći da je ovo poklon, jer svi znamo kako u ovako izjednačenim susretima može odlučiti jedan udarac. Ipak, kad se sve uzme u obzir, gotovo je nemoguće predvidjeti scenarij borbe s nekim značajnim postotkom sigurnosti.

http://www.youtube.com/embed/4edz0cDow3Q Što se tiče rasporeda borbi, bit će to predzadnji meč velike UFC večeri u New Jerseyu, pa najvatrenijim navijačima preostaje samo da ponovno naviju satove i spreme se na rano nedjeljno buđenje (borba Cro Copa i Hybrida trebala bi po početi nešto prije 5 sati u nedjelju ujutro). Program UFC 128 turnira počinje točno u ponoć po hrvatskom vremenu, a Mirkovoj borbi prethodi 8 mečeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201103130161006 arti-201103140475006 arti-201103100536006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo