VIDEO: / Šokirao svijet u 46. godini!

Amerikanac Bernard Hopkins postao je najstariji prvak svijeta u povijesti boksa nakon što je u subotu u Montrealu na poene svladao Kanađanina Jeana Pascala.

22.5.2011.
15:34
VOYO logo

Zanimljivo, Hopkins je čak 18 godina stariji od Pascala, s kojim se prvi puta borio prije pet mjeseci i tada izvukao neriješeno. Pascal je u Bell Centreu četiri puta uspješno branio titulu prvaka, ali američki djedica ga je u uzvratu nadmudrio i odnio pobjedu na bodove.

Hopkins, koji je u karijeri upisao čak 52 pobjede i samo pet poraza tijekom tri zadnja desetljeća tako je postao najstariji prvak u povijesti. Najstariji prvak do sada bio je George Foreman, koji je 1994. pobijedio zemljaka Michaela Moorera i osvojio titulu u teškoj kategoriji, u verziji WBA. Foreman je tada imao 45 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Večeras se nisam osjećao kao da imam 46 godina, više kao da sam deset godina mlađi. Moram reći da sam stvarno veliki borac i da je svima večeras bilo uzbudljivo", izjavio je nakon borbe novi prvak, dok je, bivši šampion, 28-godišnji Pascal, odao priznanje svom protivniku.

"Bernard se strašno borio, on je veliki šampion, sjajno se brani i zna gomilu trikova. Ove dvije borbe protiv njega su mi jako pomogle, podigle su moj boks na višu razinu, naučio sam jako puno od Bernarda i načina na koji se on bori", zaključio je Pascal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hopkins je i bivši zatvorenik. S 13 godina je krao na ulici i doživio tri uboda nožem. Sa 17 je osuđen na 18 godina zatvora zbog devet kaznenih djela. Odležavši pet godina, u zatvoru je otkrio strast prema boksu koji je upotrijebio za izlaz iz prijašnjeg života.

Svjetski prvak je prvi put postao sa 30 godina, i to u srednjoj kategoriji, a najstarijim svjetskim prvakom postao je 16 godina poslije. Obećao je pokojnoj majci da se neće boriti nakon 40. rođendana, no obećanje nije održao. Doduše, nakon 40. godine u 11 je borbi izgubio samo jednom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201105090216006 arti-201105190947006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo