[VIDEO] NAJČUDNIJI BOKSAČKI MEČ IKAD: / U jednom trenutku elitni teškaš počeo je plakati usred borbe za naslov; Svi su ostali zatečeni

Image
Foto: Screenshot

Borba se odvijala normalno, sve do nakon treće runde

1.12.2020.
7:20
Screenshot
VOYO logo

Na Facebook profilu The Ring osvanuo je video u trajanju od 3:02 pod nazivom najčudnija borba u boksačkoj povijesti. Naime, u opisu videa stoji kako se 7. veljače 1997. u Las Vegasu dogodio jedan od najčudnijih trenutaka u svijetu boksa.

Image
[VIDEO] JESTE LI ČULI ŠTO JE LUDI TYSON KAZAO NAKON MEČA? /

Kakav je to kralj; 'Nisam se borio 15-16 godina...'

Image
[VIDEO] JESTE LI ČULI ŠTO JE LUDI TYSON KAZAO NAKON MEČA? /

Kakav je to kralj; 'Nisam se borio 15-16 godina...'

Payback or Playback

Britanski boksač Lennox Lewis ušao je u ring po drugi put s Oliverom Mccallom za WBC svjetski teškaški naslov u borbi pod nazivom "Payback or Playback", nakon poraza u prvoj borbi protiv njega. Inače, bio je to sudar broja 1. i broja 2. na ljestvici svjetskih teškaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Borba se odvijala normalno, sve do nakon treće runde. Tada se McCall, nakon dominacije Lennoxa Lewisa, počeo ponašati na tako čudan način da je ono što bi sljedeće učinio zapanjio sve.

Odbio je otići u svoj kut i počeo - plakati! Nitko nikad do tad u profesionalnom boksu nije vidio ništa slično. Nitko nije znao, teško je bilo i za shvatiti, zašto je uopće Oliver Mccal briznuo u plač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šetao je McCall po ringu, vrtio glavom i plakao dok je Lewis u svom kutu između 3- i 4- runde gledao što se s njim događa. Kad je meč nastavljen, McCall se jednostavno prestao boriti. Izgledao je dezorijentirano, bezvoljno za ikakvu borbu. I dok je sudac u ringu pokušao dobiti njegovu pozornost, on je počeo plakati. Mccall je briznuo u plač pred svima. Glavni sudac je došao do njega, posjeo ga u kut i pitao ga:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ako je netko u procesu rehabilitacije, nemoj mu dopustiti da se bori'

"Želiš li se boriti?"

Publika je u tom trenutku počela zviždati, nije prihvatila da jedan boksač koji se bori za teškaški svjetski naslov može plakati usred borbe. Nakon nekoliko dana poslije borbe, otkriven je i razlog njegovog čudnog ponašanja. Boksački mentalni slom bio je neizbježan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svi smo naučili lekciju nakon ove borbe. Ako je netko u procesu rehabilitacije, nemoj mu dopustiti da se bori", stoji u objašnjenju u videu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nuspojave od lijekova za ovisnost

Boksački promotor Bob Arum došao je do istinitog zaključka. Tog dana, Oliver McCall je bio žrtva nuspojava jednog od lijekova koje je uzeo za ovisnost. Na kraju je Oliver McCall izgubio je taj meč u 5. rundi tehničkim nokautom jer uopće nije pokazivao želju za borbom, a dok je izlazio iz dvorane publika ga je uništila vrijeđanjem i zviždanjem. Pogledajte kako je to izgledalo.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo