UFC je na svom kanalu objavio video kompilaciju pet sjajnih trenutaka iz ringa Pride promocije, nekad najbolje svjetske organizacije slobodne borbe u kojoj je neizbrisiv trag ostavio najbolji hrvatski MMA borac Mirko Cro Cop Filipović.

Trenuci za pamćenje

Pa u kompilaciji koja je u trajanju od 5:28 možete vidjeti kako je izgledao veliki povratak Nicka Diaza u borbi protiv Takanorija Gomija (na kraju mu je pobjeda oduzeta zbog pada na testu na marihuanu) iz veljače 2007. godine, klasik akcija Dana Hendersona protiv Wanderleija Silve također iz veljače 2007., te nezaboravni potez, odnosno zakucavanje od pod od strane Quintona Jacksona protiv Ricarda Arone iz lipnja 2004., nakon čega je Arona ostao ležati, bez mogućnosti da se brani...

To su prve tri navedene izvedbe, da bi nakon toga mjesto pronašao legendarni lijevi high kick Mirka Filipovića protiv Alberta Del Ria iz listopada 2003. (kako je Mirko to znao reći, desna noga bolnica, lijeva groblje), kojim je potvrdio kako je vrijeme za borbu protiv Fjodora Jemjeljanjenka, po mnogima najboljeg MMA borca ikad, sigurno najboljeg u PRIDEU u povijesti. Naravno, na prvom je mjestu ono šaketanjeDon Fryeja i Yoshihira Takayame koje se dogodilo u lipnju 2002.