NAKON 23 GODINE / Veliki Fedor Emelianenko završio karijeru s teškim porazom: Dobio je batina, pogledajte kako je prebijen

Image
Foto: Profimedia

Okončao je karijeru s 46 godina na leđima, a za svoj posljednji meč nije odabrao lakog protivnika

5.2.2023.
8:52
Profimedia
VOYO logo

Noćas se od sporta oprostio legendarni ruski borac Fedor Emelianenko. Posljednji je put navukao rukavice i nakon 23 godine prekinuo jednu od najvećih karijera u MMA povijesti.

Okončao je karijeru s 46 godina na leđima, a za svoj posljednji meč nije odabrao lakog protivnika. Odlučio se oprostiti u borbi za pojas prvaka teške kategorije protiv Ryana Badera (39), najboljeg teškaša u Bellatoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Borba se održala u Kaliforniji na Bellatoru 290 i trajala je svega pola runde prije nego je sudac Herb Dean prekinuo agoniju pa je Bader pobijedio kao i u njihovu prvom međusobnom okršaju kada je slavio nokautom nakon svega 35 sekundi. Ovoga puta trajalo je nešto duže, ali s istim ishodom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Borio se i s Mirkom

Mnogi Fedora nazivaju Posljednji ruski car, a za dio MMA fanova je najbolji teškaš u povijesti i jedan od najvećih MMA boraca ikada. Nakon ove borbe uz 40 pobjeda ima sedam poraza, od čega mu je dva nanio Bader.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na vrhuncu karijere bio je vladar PRIDE-ove teške kategorije. U prva 33 meča karijere izgubio je samo jednom, i to nakon doktorskog prekida zbog krvarenja. U PRIDE-u je nanizao 14 pobjeda, a u tom nizu je pao i Mirko Filipović, kojeg je Emelianenko u sjajnoj borbi srušio i svladao ground and pound udarcima. Upravo je Cro Cop rekao kako će u njegovim očima Fjodor uvijek biti najveći svih vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo