VELIKA SRAMOTA: / Najveći hrvatski sportaš će dobiti spomenik na potpuno neprimjerenom mjestu?!

Image
Foto: Pixsell, Duško Marušić

Najveći hrvatski sportaš 20. stoljeća Mate Parlov dobit će spomenik u Pulu, gradu u kojem je proveo veliki dio života i u kojem je pokopan.

8.4.2016.
13:10
Pixsell, Duško Marušić
VOYO logo

Kako piše Glas Istre, Hrvatski boksački savez (HBS) je lani podnio zamolbu Puli za dobivanje suglasnosti za postavljanje spomenika Mati Parlovu. Uz suglasnost njegove obitelji, predložene su i dvije lokacije - na Korzu nasuprot kafića koji je vodio Parlov i u parku pokraj Arene.

Osvojio sve što je bilo moguće

Odbora za utvrđivanje prijedloga imena ulica i trgova je prihvatio inicijativu, ali je za lokaciju odabrao park između dva ulaza u Karolinu. Spomenik bi bio postavljen na mjestu koje ne posjećuju ni Puljani ni turisti, što je u potpunosti neprimjereno za istinsku legendu hrvatskog i svjetskog sporta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, s obzirom da je obitelj Parlov zaštitila ime boksačkog velikana, bez nje se nijedan projekt ne može ostvariti, pa vjerojatno ništa neće biti ni od ovoga. Obitelj i HBS, inače, namjeravaju otvoriti i muzej Mate Parlova, te snimiti dokumentarni film o njemu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Parlov je tijekom amaterske karijere bio olimpijski pobjednik, te europski i svjetski prvak u poluteškoj kategoriji. Nakon što je prešao u profesionalce ponovno je osvojio europski i svjetski naslov (1978.). I ne čudi stoga što su ga sportski novinari još za života, 1996. godine, proglasili najvećih hrvatskim sportašem 20. stoljeća. Parlov je preminuo 2008. u dobi od 59 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo