SPEKTAKULARNI POVRATAK CRO COPA! / Ekspresno sredio Korejca i izazvao Silvu na veliki dvoboj

Image
Foto: Screenshot: You Tube

Mirko Filipović pobijedio je u nedjelju, u povratničkoj borbi na Rizin Grand Prixu TOP 16, Južnokorejca Hyun Man Myunga gušenjem u prvoj rundi nakon svega dvije minute i dvadeset sekundi borbe.

25.9.2016.
12:19
Screenshot: You Tube
VOYO logo

Mirko Filipović na sjajan se način vratio u MMA vode. Najbolji hrvatski borac mješovitih borilačkih sportova je nakon dvije minute i dvadeset sekundi borbe svladao deset kilograma težeg i 11 godina mlađeg južnokorejskog borca Hyun Man Myungom gušenjem.

MIRKO SE NA POBJEDI ZAHVALIO SINOVIMA I PORUČIO: ‘Drago mi je što sam opet ovdje’

Mirko imao plan

Uoči borbe, Mirko je otkrio svoj plan protiv Myunga. Srušiti ga u parteru i završiti borbu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako to uspijem napraviti, sigurno ga dobivam. Čemu riskrirati u stojci", dao je do znanja Mirko uoči borbe.

Što je planirao, to je i ostvario. Nakon što se Myung odmah zaletio na Cro Copa u prvoj sekundi ove borbe i pritisnuo hrvatskog borca uz konopce, Mirko ga je primio oko struka i rušio na tlo. Onda je na njemu tražio što bolju poziciju, umarao ga, povremeno ga udaravši u glavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Myung je u parteru izgledao nemoćno

Južnokorejac je izgledao nemoćno, a Mirko je sjajno i pametno slijedio upute iz kuta Stipe Drviša da bude miran, da ne brza i da polako, ali sigurno traži svoju poziciju za završiti borbu. I našao ju je!

HRVATSKA SRAMOTNO PODIJELJENA: Neki Mirku čestitaju na pobjedi, drugi ga ismijavaju

Myung je tapkao i Mirko je mogao početi slaviti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I onda se dogodilo nešto zanimljivije od same borbe. Naime, Mirko je odmah nakon pobjede izazvao MMA legendu Wanderleija Silvu koji je sve pratio iz prvog reda.

Silva i Cro Cop razmijenili riječi poštovanja

"Imam veliko poštovanje prema Wanderleiju, on je veliki borac. Mislim da se nas dvojica moramo boriti. Ako izgubim, bolje da izgubim od takve legende", rekao je Mirko tražeći od publike da pred čelnicima Rizina daju podršku njihovoj borbi, suprotno pravilima turnira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Wanderley Silva se također obratio Mirku:

"Želim se boriti s najboljim, a Mirko je večeras bio najbolji", dao je do znanja Silva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Borba ipak nije službeno potvrđena

Kad je Mirko izazvao Silvu na dvoboj, u ring je pozvao predsjednika Rizin organizacije Takadu. Predsjednik je, pomalo zbunjeno i zatečeno, ušao u ring, uzeo mikrofon, stao između njega i Silve koji je sam ušao u ring nakon Mirkova poziva na dvoboj i slušao želju Cro Copa, odnosno, vodio live pregovore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Silva je prihvatio izazov. Bio bi to njihov treći ogled. Posebno je upamćen onaj prije deset godina, na Mirkovu spektakularnom putu do Prideova Grand Prixa.

Možda će se mijenjati ždrijeb

Iako su oba borca htjela da se službeno potvrdi njihov sudar u ringu Rizin organizacije, do tog ipak nije došlo odmah na mjestu događaja zbog pravila organizacije i već unaprijed dogovorenih borbi, odnosno, sustava turnira. No, postoji mogućnost da se Silva i Cro Cop nađu u velikom finalu ovog Rizin Grand Prixa, odnosno turnira četiriju najboljih boraca, koji je na rasporedu na Staru godinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako bilo, dva dana prije toga na rasporedu je Mirkova četvrtfinalna borba protiv estonskog diva Baruta. Isto tako, postoji mogućnost i da se samo zbog Mirka i Silve mijenja ždrijeb, pa da se Cro Cop i Brazilac nađu odmah u četvrtfinalu.

No, na to ćemo još morati pričekati potvrdu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo