[VIDEO] JOSHUA VRATIO TITULU BOKSAČKOG KRALJA: / Britanac slavio nakon rata u 12 rundi, padali razorni udarci, suci na kraju rekli svoje

Image

Boksački spektakl iz Saudijske Arabije mogli ste pratiti na glavnom kanalu RTL televizije i na platformi RTLplay te na portalu Net.hr

7.12.2019.
23:11
VOYO logo

Britanski boksač Anthony Joshua vratio je naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji po verzijama IBF, WBO, WBA i IBO detroniziravši u Saudijskoj Arabiji prvaka Amerikanca AndyjaRuiza na bodove, jednoglasnom odlukom sudaca.

Image
[VIDEO] INCIDENT U RINGU: /

Joshua poludio nakon prljavog poteza Andyja Ruiza

Image
[VIDEO] INCIDENT U RINGU: /

Joshua poludio nakon prljavog poteza Andyja Ruiza

Ruiz je u lipnju ove godine u New Yorku nanio jedini poraz Joshui i napravio jedno od najvećih senzacija u povijesti boksa. No, revanš nije ponudio spektakl poput tog meča, koji je obilovao preokretima, već je u Rijadu dvoboj otišao do maksimalnih 12 rundi. Joshua je tijekom cijele borbe imao kontrolu, skupljavši bodove kod sudaca i državši na distanci Ruiza, koji je ozbiljnije zaprijetio Britancu samo u osmoj rundi. Sva tri suca su uvjerljivom razlikom u bodovima ocijenili da je Joshua bio bolji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Joshui je to 23. pobjeda u 24. meču karijere, a Ruiz je ubilježio drugi poraz u svojoj 35. profesionalnoj borbi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrgović s lakoćom

U uvodnoj borbi večeri hrvatski boksač Filip Hrgović pobijedio je u dvoboju teške kategorije u Riyadu 37-godišnjeg američkog boksača Erica Molinu nokautom u trećoj rundi.

Hrgović se nametnuo od samog početka meča i 15 sekundi prije isteka prve runde srušio je serijom udaraca Molinu, kojeg je spasio gong za istek runde. Nakon pola minute u drugoj rundi Molina je opet srušen, no Amerikanac se potom vratio s nekoliko opasnih udaraca. Filip 20 sekundi prije isteka druge runde udarcem u jetra šalje Molinu i treći puta na pod, ali ponovno zvono odgađa kraj borbe. No, minutu prije kraja treće runde Hrgović desnim krošeom obara i po četvrti puta Molinu, a sudac konačno prekida neravnopravnu borbu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrgoviću je deseta pobjeda u isto toliko profesionalnih borbi, a Molina mu je dosad bio najozbiljniji protivnik s obzirom da se Amerikanac meksičkih korijena čak dvaput borio za titulu svjetskog prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

UŽIVO

Kraj - Joshua je slavio jednoglasnom odlukom sudaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ruiz je uzdrman nakon udarca. Mora napasti. Vremena je sve manje. Pokušao je pred kraj runde, ali sve je gotovo. Čeka se odluka sudaca.

12. runda

Joshua je u prednosti nakon šahovske borbe. Ruiz mora ići na nokaut. Britanac je odlučio vratiti titulu i dosta taktizira. Služi se Kličkovom taktikom kojom je vladao deset godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

11. runda

I dalje raje rat u ringu. Joshua ne riskira. Odlučio je boksati staloženo do kraja i skupljati poene. Sijevnulo je i u ovoj rundi par dobrih udaraca.

Deseta runda

Stišće Ruiz i gradi prostor. Sijevaju udarci na sve strane. Joshua je bio u naletu, ali uzvrato je Ruiz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Deveta runda

Vrijeme radi protiv Ruiza. Joshua dominira. ljut je an Ruizza jer je Ruiz treći put koristio nedozvoljene udarce. Krenuo je opet Ruiz kao tenk. Uputio je razorne udarce. Sad je Joshua uzdrman. U problemu je.

Osma runda

Ruiz je dosta agresivniji i ide još bliže Joshui. Ruiz je dobio opomenu zbog nedozvoljenog udarca u leđa. Joshua mu je uzvratio opasnim udarcem, Ruiz je u nevolji. amerikanac je pokAzao koliko teških udaraca može primiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sedma runda

Odlična razmjena udaraca na početku runde. Joshua ga je u trećoj minuti odlično pogodio. Glava Ruiza je odletjela, ali je ostao na nogama. Ruiz je ljut, ne ide mu kako je planirao.

Šesta runda

Ruiz je odlično ušao u rundu. Fantastično boksa na početku pete runde. Sve bolje stoji, Joshua usporava kretanje. Ruizu teče krv. Arkada mu krvari. Joshua ga je napao u zadnjim sekundama runde, ali meč ide dalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Peta runda

Nastavilo se istim ritmom. Joshua mu ne dozvoljava da mu priđe. Joshua ga je još jednom dobro pogodio apertkatom. Ruiz je u nevolji. Na kraju runde pak došlo je do preokreta, Ruiz ga je dva puta dobro pogodio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četvrta runda

Joshua i dalje drži Ruiza na distanci. Amerikanac napada, ali je za sada nemoćan. Joshua se brzo troši dok skakuta po ringu da bi izbjegao udarce. Ova runda nije bilo toliko uzbudljiva, svela se na nadmudrivanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: RTL
Image
Foto: RTL

Treća runda

Joshua ga je odmah na početku pogodio još jednim direktom na isto mjesto. Potom ga je pogodio krošeom. Ruiz je u opasnosti. Joshua ga napada. I njemu je pukla arkada, nakon sudara glavama. Joshua je dobio i drugu rundu.

Druga runda

Krenulo je žestoko. Borci su odmah izmijenili udarce, ali su potom usporili i počeli taktizirati. Dosta oprezno otvaranje sve u svemu. Ruiz stoji u sredini ringa i čeka svoju priliku, dok Joshua izbjegava svaki njegov udarac. Ruiz je pretrpio ozbiljnu štetu na kraju runde. Joshua ga je dobro pogodio, pukla mu je lijeva arkada i krv mu je potekla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva runda

22:17 - Publika je izviždala Ruiza. Mavrović je rekao da mu se to nikako ne sviđa.

22:10 - Sviraju se himne. Ruizu su odsvirali američku, a otpjevali meksičku.

22:03 - Borci su krenuli prema ringu. Uskoro počinje borba.

21:45 - Borba počinje za 15 minuta, do tada pogledajte kako je publika dočekala jednu od najvećih MMA zvijezda današnjice. Moćnog KhabibaNurmagmedova. Snimku možete vidjeti OVDJE.

21:30 - Završila je i posljednja borba uoči one glavne. Meč između Povetkina i Huntera završio je bez pobjednika.

21:21 - Za vrijeme borbe između Aleksandera Povetkina i Michaela Hunteru u publici se pojavio KhabibNurmagomedov. Publika je u tom trenutku pala u trans te su mu krenule ovacije.

20:40 - Joshua se priprema.

20:21 - Dillian Whytea slavio je protiv Poljaka Mariusza Wacha.

19:41 - Nakon pobjede Hrgovića nastavio se boksački spektakl. Od 21:40 sati glavna borba večeri između Andyja Ruiza Jr. i Anthonyja Joshue, u kojem će ulog biti svjetski teškaški pojasevi prvaka prema WBA (Super), IBF i WBO verzijama koji su u vlasništvu Ruiza Jr. Prije toga su još dvije borbe. Prva je eliminacijska između bivšeg WBA prvaka, Rusa AleksanderaPovetkina (35-2) i Amerikanca MichaelaHuntera (18-1) a druga Britanca Dilliana Whytea (26-1) i Poljaka MariuszaWacha (35-5).

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo