STiGAO U ZAGREB /

Hrgović sunčanim naočalama i šiltericom sakrio posljedice poraza: 'Nekoliko stvari moram reći'

Povratak Filipa Hrgovića u Hrvatsku nakon meča protiv Duboisa mogli ste pratiti uživo na portalu Net.hr

3.6.2024.
13:38
VOYO logo

Filip Hrgović u ponedjeljak se vratio u Hrvatsku nakon teškog poraza od Daniela Duboisa u najvažnijem meču karijere za pojas privremenog svjetskog prvaka po IBF-u.

Image
NOVI DETALJI /

Hrgović se protiv Duboisa borio bolestan? 'Zbilja sam mislio da će Filip pobijediti'

Image
NOVI DETALJI /

Hrgović se protiv Duboisa borio bolestan? 'Zbilja sam mislio da će Filip pobijediti'

U zagrebačku zračnu luku sletio je poslije 14 sati. Imao je sunčane naočale i šiltericu pa se nisu mogle vidjeti posljedice poraza u subotu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

"Hvala što se došli, iako sam dobio po lampi. Ovo se ne zaboravlja, nemam što puno za reći. Propustio sam najveću priliku karijeru, izgubio sam od lošijeg borca, i dalje to mislim. Bio sam uvjeren da ću ga pobijediti, da je ovo moje vrijeme da postanem svjetski prvak. Trebat će malo vremena da razmislim o svemu. Nekoliko stvari koje sada moram reći, pukla mi je arkada na sparingu tri tjedna prije meča, bilo je upitno hoću li se boriti. Dobio sam i virozu desetak dana prije meča, pet dana bio u krevetu na tabletama. To su neki od razloga zašto sam izgubio", rekao je Hrgović pa se osvrnuo na puknutu arkadu.

"Ona je pukla u drugoj rundi, pogodio me glavom. Krv mi je tekla u oči, nisam puno toga vidio. On je dobio krila nakon toga i osjetio je priliku. Do tog prekida ja sam vodio 4-3 u rundama. Možda bih ga ja u devetoj, desetoj dočekao, jer on se u sedmoj i osmoj rundi ispuhao. Sve u svemu, nije završilo kako sam ja očekivao, kako smo svi očekivali. Razočarao sam sebe, ali i sve oko sebe, znam da ih je puno."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prihvatio sam njegovu borbu, nisam bio brz na nogama, u prvih nekoliko rundi sam silio, mislio sam da ću ga nokautirati, ali eto nije tako završio. Za sve drugo trebam napraviti neku dublju analizu."

Image

"Ta bolest me sigurno poremetila, bacila mi je neku sumnju, bio sam u deficitu, ali vjerovao sam da će biti dovoljno, možda sam ga malo i podcijenio, iako sam maksimalno bio fokusiran na pripremama. Sve u svemu, tu smo nažalost da me dočekujete kao gubitnika. Što je, tu je."

"Ne znam što dalje, rekao sam uoči meča da ću se povući, tako se sada i osjećam, nisam očekivao da ću izgubiti od ovakvog borca. Kako se sada osjećam, nikad više ne bih boksao. Ali ne mogu se povući na ovakav način s porazom, ali moram još jednom probati krenuti prema svjetskoj tituli. Već u bolnici su mi rekli da kada god budem spreman, da me čeka nova prilika. Sada je sve na meni, kada i hoću li biti spreman. Treba mi malo odmora, da stanem na loptu. Ovo je prvi put prilika u 18 godina da stanem na loptu. Mogu si uzeti vremena koliko god da mi treba."

"Oprostite ako sam vas razočarao, idemo dalje."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naš El Animal je dobro otvorio meč u Saudijskoj Arabiji, no u kasnijim se rundama ugasio i Britanac Daniel Dubois slavio je prekidom u osmoj rundi. Šest solidnih rundi i onda su motori stali. U sedmu rundu kao da je ušao netko drugi što je Britancu bio jasan znak. Hrgović je preživio kanonadu, a nakon prve minute osme runde sudac je zaustavio meč koji je naposljetku prekinuo liječnik zbog razbijenih arkada.

...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kuća Kardashian
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo