POIRIER NEVJEROJATNO PREOKRENUO I UNIŠTIO MCGREGORA PRED GOTOVO 8000 GLEDATELJA: / Ovako Conora nikad nitko nije prebio

Image

Dustin Poirier šokirao je MMA svijet i u drugoj rundi, nakon što je primio fine batine,

24.1.2021.
6:39
VOYO logo

Amerikanac Dustin Poirier pobijedio je u nedjelju ujutro po hrvatskom vremenu, u dvoboju mješovitih borilačkih vještina u Abu Dhabiju, tehničkim nokautom u drugoj rundi irsku borilačku zvijezdu ConoraMcGregora, koji se prvi put nakon godinu dana vratio u oktogon.

Ovom pobjedom je Poirier najvjerojatnije izborio priliku za borbu za pojas prvaka u lakoj kategoriji. Također se revanširao McGregoru za poraz iz 2014. godine. Inače, bio je ovo prvi poraz McGregora nokautom u karijeri...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolji trenutak

"To je jedan od najboljih trenutaka koje sam ikad osjetio. Bio sam bez osjećaja, bio sam ubojica i bio sam ovdje da ubijam. Osjećam se dobro", rekao je Poirier nakon meča, a prenosi ugledni britanski BBC.

"Teško je ostati neaktivan tako dugo", kazao je nakon borbe 32-godišnji Irac kojme je ovo tek treći meč u kavezu u četiri godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poirier nije isključio mogućnost uzvrata s McGregorom, drugog, što bi bio njihov treći sudar. Sad u međusobnom omjeru imaju 1-1.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

UŽIVO

Dustin Poirier (pobjeda prekidom u drugoj rundi)- Conor McGregor


  • 2. RUNDA: Počinje nastavak, hajde da vidimo sad odgovor Poiriera. Radi pritisak Irac, veže kombinaciju. Low kick, prednji dugi direkt, miksa Irac. Kako ga je sad McGregor pogodio lijevim direktom. Pazite ovaj podatak, 12 low kickova je plasirao McGregor. Prolazi lijeva ruka McGregora. Uzvraća Poirier, nevjerojatno, pogodio ga je, pogodio, ima ga... nokaut, strašna pobjeda. Ovako McGregora nitko nikad nije prebio.
Image

Jan 23, 2021; Abu Dhabi, United Arab Emirates; Dustin Poirier reacts after his knockout victory over Conor McGregor of Ireland in a lightweight fight during the UFC 257 event inside Etihad Arena on UFC Fight Island.,Image: 585633816, License: Rights-managed, Restrictions: *** World Rights ***, Model Release: no

  • Najveća pobjeda u najvećoj borbi za Poiriera. Na tribinama Etihad Arene koja prima nešto više od 18 000 ljudi, vilo je 7700 gledatelja, po službenim podacima. Naravno, sve je organizirano u strogo kontroliranim uvjetima zbog pandemije koronavirusa.

"Sretan sam ali nisam iznenađen. Volim svoj tim, ženu i grad", izjavio je Dustin Poirier nakon borbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
  • Počeo je meč - 1. RUNDA: Rijetko vidimo jedan ovakav okršaj ljevaka u lakoj kategoriji. Oboje imaju 32 godine. McGregor odmah ide naprijed, dobra prednja ruka McGregora. Poirier ruši McGregora, odlično rušenje Poiriera. No, McGregor je daleko od početnika u parteru. Smeđi pojas u jiu-jitcu ima. Diže se Irac uz ogradu, ima odličan rad kukova. Ovo je sjajno. Okrenuo ga je i pritisnuo uz ogradu. Kakvi su ovo velemajstori, ovo je ljepota zahvata. Cima ga Irac i mijenja težište, pokušava ići na rušenje, uhvatiti mu jednu nogu. Poirier uzvraća ramenom. Izašli su na sredinu kaveza. McGregor je plasirao prednji direkt lijevom i jedan brzi aperkat. Odlično radi McGregor. Sjedaju udarci McGregora. Odlična prva runda. Vidjele su se tu namjere oba borca. McGregor je pokazao više.


  • Slijedi glavna borba večeri. Okršaj Poiriera i McGregora. Slijedi sad njihovu priču i Michael Chandler. Kako će ovo biti zanimljiva borba, velik okršaj u svakom slučaju. Utječe na više aktera ove elitne UFC organizacije. McGregor ima 22 pobjede i 4 poraza, ovo mu je svega 4 meč u posljednjih 4 godine. Ponovno traži meč s Habibom.


Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 06:07 - Dan Hooker i fenomenalni Michael Chandler započinju svoj meč. Vidimo odmah Hookerove ruke naprijed, odgovara Chandler, ali treba biti ako oprezan jer Hooker ima odlični prednji desni kroše. Hooker je u problemima, prekid Chandlera. Nevjerojatno! Prvo je plasirao desnu u tijelo, a onda lijevim krošeom pogodio Hookera u bradu koji je pao i na podu dobio još nekoliko brzih udaraca. Što je sad ovo bilo... Michael Chandler je spreman i ubojit. Ovakvo što se Hookeru nikad nije dogodilo, nikad nije izgubio u prvoj, sve u trećoj i to odlukama do sad. TKO Michael Chandler u prvoj rundi.


  • 05.41 - U trećoj borbi main eventa Joanne Calderwood pobijedila je Jessicu Eye nakon tri runde žestoke borbe, sudačke kartice su jasne (30-27, 30-27, 29-28). Svi suci glasali su za Calderwood. Slijedi velika četvorka, sunaslovna, a potom i glavna borba večeri.


Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 05.10 - Muradov je u 3. rundi prekidom pobijedio hrabrog Andrewa Sancheza, koji je popio takav udarac da je zaplesao break dance u kavezu, a Mahmud Muradov u naletu je s još nekoliko udaraca završio posao. Bila je to borba u srednjoj diviziji. Muradov je u nizu od 15 pobjeda, impresivno.


  • 04.34 - Kakav lakat, kakav kroše i pobjeda! Marina Rodriguez pobijedila je nokautom Amandu Ribaz u drugoj rundi meča u ženskoj slamka diviziji. Jedna moćna desna je sjela točno u bradu suparnice, Ribaz je pala, ali se Rodriguez zbunila u trenutku kad ju je neometano udarala na podu, misleći kako je poznati sudac Dean prekinuo borbu što je i trebao realno. Međutim on ju je pustio, ona je počela slaviti, pa onda to bude-ne bude prekinuo borbu zbunilo je Rodriguez koja se, nakon toga, ponovno bacila u napad, propustivši ranije veliku priliku. I došao je taj prekid bombom. Auu, ovo je bilo strašno, o ovom će se još pričati. "Ti znaš tko sam ja", kazala je u intervjuu nakon borbe - TKO Marina Rodriguez u 2. rundi.
Image

Jan 23, 2021; Abu Dhabi, United Arab Emirates; Marina Rodriguez of Brazil punches Amanda Ribas of Brazil in a strawweight fight during the UFC 257 event inside Etihad Arena on UFC Fight Island.,Image: 585623052, License: Rights-managed, Restrictions: *** World Rights ***, Model Release: no

Prvi okršaj dobio je McGregor prije skoro 7 godine, još tamo 2014., ali Poirier će pokušati sve da se ovog puta povijest ne ponovi jer je bolji nego tada. Najjača svjetska MMA organizacija, stoga, očekuje od ovog eventa zaradu i na PPV (pretplatničkom TV) planu. Bit će to sudar dva ljevaka. I u tom leži zanimljivost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nurmagomedov gleda priredbu na UFC Fight Islandu

Aktualni prvak Habib Nurmagomedov (29-0) jasno je dao do znanja da više ne namjerava u kavez, ali ostavio je ipak mogućnost i svoje 30 profi borbe u UFC-u, piše ugledni američki ESPN, pa glavni događaj u nedjelju ujutro po hrvatskom vremenu gleda se i kroz prizmu hoće li se viđeno svidjeti neporaženom Dagestancu, da se odluči na još jednu borbu koja će mu dati priliku da zaokruži niz bez poraza na 30 borbi. UFC 257 event, stoga, bit će važan i za taj rasplet...

Image

Jan 22, 2021; Abu Dhabi, UNITED ARAB EMIRATES; Dustin Poirier and Conor McGregor of Ireland face off during the UFC 257 weigh-in at Etihad Arena on UFC Fight Island on January 22, 2021 in Abu Dhabi, United Arab Emirates.,Image: 585425820, License: Rights-managed, Restrictions: *** World Rights ***, Model Release: no

"Neka mi netko priušti nešto veliko, onda ću vidjeti", intepretacija je Habiba koji trenutno nije zainteresiran za borbe i nešto bi se spektakularno trebalo dogoditi da se Habib vrati u elitni kavez. Sumnjamo da bi ga novac mogao okrenuti, ali dobra predstava McGregora, primjerice, bi mogla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ESPN je Poiriera smjestio na 3. mjesto, a McGregor na 10. mjestu na svijetu. To će biti prva McGregorova borba nakon 40 sekundnog nokauta nad Donaldom Cerroneom na UFC-u 246 u siječnju 2020. godine, a prvi put u lakoj kategoriji nakon poraza od Nurmagomedova 2018. godine.

McGregor je - novac!

McGregor i Poirier, kao što smo to spomenuli na početku, borili su se i ranije, a McGregor je pobijedio u perolakoj kategoriji u prvoj rundi tehničkim nokautom na UFC 178 priredbi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

McGregor (22-4) je pobijedio u tri od svoje posljednje četiri borbe, a jedini poraz tijekom tog razdoblja stigao je do Nurmagomedova u borbi za naslov. Rođeni Irac bio je prvi istodobni dvostruki prvak u povijesti UFC-a, osvojivši pojas u lakoj diviziji protiv Eddieja Alvareza na UFC-u 205 u studenom 2016. držeći naslov i u perolakoj kategoriji. McGregor, 32 godine, najveći je moneymakerDane Whitea u povijesti UFC-a, a čak je i nadišao MMA u 2017., prešavši na boks u meču protiv neporaženog boksačkog šampiona Floyda Mayweathera.

Humanitarna crta same borbe

Borba Conora McGregora i Dustina Poiriera na kraju će imati i jednu ljudsku humanitarnu crtu. Dustin je pokretač "Good Fight" zaklade, kojom pomaže djeci i mladima koji se nalaze u teškim financijskim problemima, do sad je bio aktivan i pomagao, ali je svojim imenom doveo do toga da su njegovoj zakladi uplatili mnogi ljudi željni pomoći, pa je čitava priča dobila još više na težini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon UFC 257 priredbi jedan od njih postat će i Conor McGregor, koji je to već ranije najavio. Dustin je to zapravo potvrdio već na konferenciji za medije održanoj u četvrtak.

Za spomenuti i kako, osim Conora i Poiriera, na main cardu ćemo gledati još dva sjajna okršaja, a i treći bi mogao biti itekako zanimljiv. Riječ je o također dugo očekivanom sudaru Dana Hookera i Michaela Chandlera u lakoj kategoriji, Jessice Eye i Joanne Calderwood u ženskoj muha diviziji, te okršaju srednjaša AndrewaSancheza i Mahmuda Muradova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Main card na UFC-a 257 priredbi u Abu Dhabiju:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Conor McGregor vs Dustin Poirier (laka) Dan Hooker vs. Michael Chandler (laka) Jessica Eye vs. Joanne Calderwood (ženska muha) Andrew Sanchez vs Mahmud Muradov (srednja) Marina Rodriguez vs. Amanda Ribas (ženska slamka)

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike