UMJESTO OPROŠTAJNOG MEČA: / Slavni boksač najavio odlazak na Olimpijske igre

Image

Najava Međunarodnog boksačkog saveza (AIBA) kako bi na ovogodišnjim Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru (5-21.

3.3.2016.
11:46
VOYO logo

Pacquiao (37) u travnju ima zakazanu borbu protiv Amerikanca Timothyja Bradleyja, te je najavljivao kako bi mu to mogla biti posljednja u karijeri u kojoj je dosada ostvario 57 pobjeda, 6 poraza i 2 neodlučena dvoboja. Najpoznatija od tih borbi održana je u svibnju prošle godine kada je izgubio od Amerikanca Floyda Mayweathera jer su borbi za nastup dobili rekordne novčane iznose.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Bila bi mi čast'

"Bila bi mi čast kada bih predstavljao svoju zemlju na Olimpijskim igrama. Ako dobijem poziv za nastup, odazvat ću se", izjavio je Pacquiao.

Predsjednik AIBA-e Ching-Kuo Wu najavio je u utorak kako bi u Rio de Janeiru mogli nastupiti i profesionalni boksači ukoliko se na vrijeme usvoje promjene statuta AIBA-e koje bi im to omogućile. U veljači je pokrenut postupak promjene statuta AIBA-e kako bi se na Igrama omogućio nastup profesionalcima kako bi se povećala medijska praćenost boksa, a rok za dovršetak postupka je lipanj ove godine s obzirom da će se posljednji kvalifikacijski turnir za plasman u Rio održati u Azerbajdžanu sredinom lipnja mjeseca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mora proći kvalifikacije

"Profesionalni boksači će biti u Riju, samo još ne znamo koliko će ih biti. Svi koji će htjeti nastupiti na Igrama morat će proći isti proces kvalifikacija kao i amateri. Da bi to bilo definitivno, moramo još usvojiti promjene statuta što ćemo učiniti na izvanrednom kongresu u lipnju. Boks je jedini sport u olimpijskom programu u kojem ne nastupaju profesionalci", rekao je Wu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Homofobne izjave

Manny Pacquaio nedavno je šokirao javnost izjavama o homoseksualcima, nazvavši ih bolesnicima i gorim od životinja. Nike je nakon toga odmah raskinuo sponzorski ugovor s filipinskim boksačem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo