'UFC-U BI ODGOVARALO DA STIPE IZGUBI, CIJELA ORGANIZACIJA JE IZA NGANNOUA': Legenda objasnila pozadinu borbe koju svi iščekuju

Image
Image

Usprkos svemu navedenom, poanta priče je ta da je Miočić jednostavno bolji borac od Ngannoua, a to je jedino što se računa u oktogonu

26.3.2021.
12:17
VOYO logo

Otkad je Stipe Miočić pobijedio Francisa Ngannoua u njihovoj prvoj borbi, kamerunski borac prošao je dug put do borbe za naslov prvaka teške UFC-ove kategorije. Ngannou je, nakon još jednog edukativnog poraza od Derricka Lewisa tukao i rušio sve pred sobom. Dovoljno je reći da je u svoje posljednje četiri borbe u oktogonu proveo ukupno nešto više od dvije minute.

Prozivao je dugo UFC i Danu Whitea da mu daju priliku da se bori za naslov i želje su mu konačno uslišene. U noći sa subote na nedjelju opet ide u kavez s Miočićem u borbi koju željno iščekuje cijeli MMA svijet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

May 9, 2020; Jacksonville, Florida, USA; Francis Ngannou (red gloves) before fighting Jairzinho Rozenstruik (blue gloves) during UFC 249 at VyStar Veterans Memorial Arena.,Image: 518404380, License: Rights-managed, Restrictions: *** World Rights ***, Model Release: no

Ngannou ulazi u oktogon kao favorit iako je Miočić prvak i nosi titulu najvećeg UFC-ovog teškaša svih vremena. Kladionice su rekle svoje, a nekako je dominantno mišljenje da je ovo trenutak da Ngannou preuzme teškaški tron. No jedan od stručnjaka koji oponira toj tezi je hrvatska MMA legenda IgorPokrajac koji je za Net.hr izdvojio nekoliko minuta da bi objasnio pozadinu cijele priče oko ove spektakularne borbe za naslov prvaka.

"Opet možemo vidjeti koliko je Stipe zapravo nepriznat. On je pokazao da je neupitni prvak i najveći UFC-ov teškaš svih vremena. Svojim stilom je dominirao kategorijom, a dokazat će sve to i u ovoj borbi protiv Ngannoua. Francis je napredovao, to je sigurno, ali on još uvijek nije na Stipinoj razini, pogotovo što se tiče hrvanja. Miočić je inteligentniji borac", rekao nam je Pokrajac pa se osvrnuo na spomenute omjere na kladionicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

BOSTON, MA - JANUARY 20: Stipe Miocic throws a punch against Francis Ngannou in their Heavyweight Championship fight during UFC 220 at TD Garden on January 20, 2018 in Boston, Massachusetts. Mike Lawrie/Getty Images/AFP

"UFC voli te upsete jer im to diže gledanost. Mora se priznati da je Ngannou atraktivniji borac za gledatelje, tako da cijeloj organizaciji više odgovara njegova pobjeda. Nažalost, UFC je takva organizacija koja živi od što veće gledanosti koja im donosi i više novca, a trenutno postoji ta usmjerenost na Ngannoua", objasnio je Pokrajac.

Image
CORMIER NAZVAO MIOČIĆA UOČI BORBE S NGANNOUOM, SNIMKA BRZO POSTALA HIT: /

'Što ima, Stipe? Uživao sam udarajući te u facu'

'Ngannou nije na Stipinoj razini'

Usprkos svemu navedenom, poanta priče je ta da je Miočić jednostavno bolji borac od Ngannoua, a to je jedino što se računa u oktogonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Istina je da je Stipe trenutno bolji borac od Ngannoua koji teško može doseći njegovu razinu. On ima sjajan tim, oni izgledaju kao jedna obitelj i siguran sam da su pripremili taktiku za pobjedu protiv Ngannoua. Stipe vjerojatno neće ulaziti u nekontrolirane razmjene da bi se tu pokazalo tko jače udara. On mora Francisa kontrolirati na distanci, a vjerojatno će koristiti calf-kickove koje dosta boraca sad koristi. Stipe je u odličnoj fizičkoj formi, poradio je na brzini koja će mu trebati u ovoj borbi", zaključio je Pokrajac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Borba Stipe Miočića i Francisa Ngannoua na rasporedu je u 4 sata u noći sa subote na nedjelju.

Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo