UFC SPEKTAKL: / Cormier obranio pojas prvaka, jedan od najjačih udarača današnjice šokirao MMA svijet

Image
Foto: Screenshot: You Tube

Daniel Cormier i dalje je UFC-ov prvak poluteške kategorije, nakon što je prekidom u drugoj rundi savladao Anthonya Johnsona, koji je nakon borbe najavio kako odlazi u mirovinu.

9.4.2017.
10:52
Screenshot: You Tube
VOYO logo

U noći sa subote na nedjelju po hrvatskom vremenu, u KeyBank Centeru u Buffalu, održan je MMA spektakl pod nazivom UFC 210. Na eventu je glavna borba bila ona za naslov UFC prvaka u poluteškoj kategoriji između dva poznata i ugledna borilačka imena.

https://twitter.com/search?q=cormier&src=typd

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NEVJEROJATNO: UFC-ov prvak pao na vagi pa u dvije minute izgubio pola kilograma! ‘Varao je’

Sudar titana, dva borca koja oduševljavaju

Daniela Cormiera i Anthonyja Johnsona. Bio je tu sudar "titana", borba kojoj su američki mediji posvetili puno pozornosti, sraz dva borca koja gaje dva suprotna borilačka stila. Cormieru je specijalnost parter, dok je Johnson jedan od najmoćnijih udarača današnjice. Po nekim borilačkim fanovima je i najjači u UFC-u. Stoga su svi htjeli vidjeti kako će se ovog puta Johnson postaviti protiv Cormiera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvom njihovom obračunu Cormier je svladao Johnsona koji je u Buffalu tražio osvetu. No, ostalo je samo na tome. Cormier je zapravo ovog puta lakše savladao Johnsona nego u njihovom prvom susretu, čime je potvrdio svoje najave, kako će mu biti bitno izdržati prvih sedam minuta borbe.

Johnsona je u ovoj borbi bilo pet minuta

Johnson je razočarao u ovoj borbi. Očekivalo se više od njega. I sam je nakon poraza kako za njega nema opravdanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ponovo sam izgubio od boljeg borca", kazao je Johnson čije riječi prenosi Mmafighting.com.

Zapravo, Johnsona je u ovoj borbi zapravo bilo pet minuta, odnosno prvu rundu koju je uspio dobiti. Sve ostalo bilo je u znaku Cormiera. Johnson je ovog puta protiv Cormiera dosta forsirao hrvanje, što je drugačiji pristup nego u prvoj borbi kad ga je pokušavao iznenaditi udaračkim tehnikama. Pogađao je i sad neke serije, ali sve je to bilo premalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Johnson se ukazao krajem prve runde

Najbolje od njega vidjeli smo krajem prve runde. a bio je možda i blizu pobjede, nakon što je povezao dva udarca rukom te jedan high kick. Činilo se da je Cormier uzdrman, a teško je pretpostaviti da li bi ostao na nogama da je Johnson uspio pogoditi drugi high kick, koji je prošao par centimetara iznad glave prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga je sve bilo na strani Cormiera koji je u drugoj rundi došao do rušenja, nakon čega je okrenuo Johnsona i došao mu s leđa na vrat. Iz te pozicije prvo je uputio snažne udarce, a onda uhvatio vrat. Johnson nije izdržao i morao je tapkati.

'Ovo je bila moja posljednja borba'

Time je Cormier po drugi puta obranio titulu prvaka i sada čeka Jona Jonesa ili Jimija Manuwu. Obojica su bili kraj kaveze te im je obojici imao nešto za poručiti. Anthony Johnson sve je iznenadio izjavom kako je ovo bila njegova posljednja borba, a pravi razlozi za tu odluku još uvijek nisu poznati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je bila moja posljednja borba. Nisam htio da me išta dekoncetrira u njoj. A svojim fanovima i svima vama htio bih se zahvaliti na potpori i što ste bili uz mene", izjavio je Johnson i šokirao MMA svijet.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo