ZA PAMĆENJE / Noćašnji UFC event u Las Vegasu bio je povijesni: Jedan od najopasnijih boraca spektakularno demolirao ikonu

Image
Foto: Screenshot

Tek drugi put u povijesti UFC-a dogodilo se da su svi mečevi završeni prekidom

7.8.2022.
8:11
Screenshot
VOYO logo

Nije bilo lako, ali Jamahal Hill obavio je noćas po hrvatskom vremenu dobar posao u Las Vegasu. U glavnom događaju UFC on ESPN 40 eventa, Hill (11-1 MMA, 5-1 UFC) je pobijedio zvučnog i uglednog Thiaga Santosa (22-11 MMA, 14-10 UFC) tehničkim nokautom 2:31 pije kraja 4. runde u UFC Apexu.

Inače, Jamahal Hill prava je UFC priča, ozbiljna...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ima najveći broj nokauta u poluteškoj od 2020.

Hill je borac s najvećom brojkom trenutno u elitnoj organizaciji što se tiče nokauta poluteškoj diviziji. Od 2020., Hill ih je ostvario četiri.

Image
RAZBIJANJE /

Nova UFC zvijezda uništila opakog i neporaženog suparnika razornim udarcima: 'On je čovjek s čeličnim rukama'

Image
RAZBIJANJE /

Nova UFC zvijezda uništila opakog i neporaženog suparnika razornim udarcima: 'On je čovjek s čeličnim rukama'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tehnički nokaut je potvrdio stopostotni event što se tiče nokauta, prekida... Naime, tek drugi put u povijesti UFC-a dogodilo se da su svi mečevi završeni prekidom, javlja MMAJunkie. Tim više je ovaj event poseban.

Santos je pametno otvorio prvu rundu, bacao je dinamično i često udarce na svim razinama kako bi smanjio pokretljivost i agresiju Hilla, koji je obično jak starter.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugoj rundi tempo porastao

Od uvodnog zvona 2. runde, tempo je strahovito porastao. Obojica su se bacila na glavu dok je Hill mamio Santosa na divlje razmjene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, Santos se dobro snašao u njima. Čini se da je tu bio kardio najveći problem, još više zbog štete od Hilla, koji je izgledao svježe unatoč jakim udarcima obojice.

Nakon oštrih opomena od strane svog kuta zbog ulaska u "barsku tučnjavu", Santos je to pomiješao svoje pokušaje u 3. rundi i otvorio sebi mogućnost za pobjedu. Samo je nakratko kontrolirao Hilla, prije nego što obojica ponovno stala na noge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Santos dosta radio u parteru

Santos je iskušao sreću s još jednim pokušajem bacanja suparnika u parter. Opet je bilo uspješno. Santos je upotrijebio lagani ground-and-pound prije nego što se Hill vratio na noge. Divlje razmjene dovele su do još jednog Santosovog rušenja, ali ne prije nego što je Hillu plasirao neugodno koljeno u glavu.

U kutu neposredno prije nastavka, Hill je imao vidljivu oteklinu iznad lijevog oka. Više štete došlo je prije nego što je sve rečeno i učinjeno dok su Hill i Santos razmjenjivali udarac za udarac sredinom 4. runde.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U divljoj razmjeni, Hill je srušio Santosa koji se pokrio i pokušao preživjeti. Santos je, umoran i omamljen, vidno pokušavao ostati u borbi. Otpuzao je do ruba kaveza, ali mu nije bilo spasa. Hillovi laktovi i udarci pljuštali su iznova i iznova sve dok sudac Herb Dean nije vidio dovoljno.

Tri pobjede u nizu ima Hill

Nakon borbe, čujno i vidljivo uznemireni Hill rekao je UFC voditelju u Octagonu Michaelu Bispingu u kavezu da ljudi moraju prestati pokazivati nepoštivanje njega kao borca i njegov uspon prema vrhu kao relativno svježe lice u diviziji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hill je pobjedom produžio svoj niz pobjeda na tri. Prije UFC-a na ESPN 40, Hill je pobijedio u uzastopnim borbama protiv Jimmyja Crutea i Johnnyja Walkera, svakog od njih nokautom u prvoj rundi. Sedam od Hillovih 12 profesionalnih mečeva završilo je nokautom ili tehničkim nokautom.

Što se tiče Santosa, njegovi problemi s pobjedom se nastavljaju. On je 1-5 u svojih posljednjih šest s jedinom jednoglasnom odlukom sudaca nad Johnnyjem Walkerom u listopadu. Sada je izgubio uzastopne dvoboje, uključujući i poraz u ožujku od Magomeda Ankalaeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo