UFC IMA NOVOG KRALJA U POLUTEŠKOJ KATEGORIJI: / Problematični momak ponovno je na tronu

Image
Foto: AFP

'Znam da postoji momak koji samog sebe naziva prvakom. To je onaj koji se odriče pojasa kad se tata vraća kući. A tata se vratio'

30.12.2018.
8:20
AFP
Play logo

Sedamnaest mjeseci čekao je priliku da ponovno uzme pojas kojeg je premijerno osvojio 2011. godine, u međuvremenu se suočavao sa padom na dopinškoj kontroli i nizom negativnih komentara, no Jon Jones (23 pobjede, jedan poraz, jedna borba bez pobjednika) ponovno je vladar UFC-ove poluteške kategorije.

Alexander Gustafsson i Jon Jones pružili su 2013. godine publici spektakl dug pet rundi. Revanš održan u nedjeljno jutro okončan je tehničkim nokautom u trećoj i Jonesovim preuzimanjem pozicije koja je ostala upražnjena nakon što je Daniel Cormier odstupio s pozicije prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
BORAC KOJI JE SVLADAO MIOČIĆA SE ODREKAO TITULE: /

'Neću si to dozvoliti, odlazim uzdignute glave, neka si ju nose'

Image
BORAC KOJI JE SVLADAO MIOČIĆA SE ODREKAO TITULE: /

'Neću si to dozvoliti, odlazim uzdignute glave, neka si ju nose'

Prozvao Cormiera

Upravo Cormiera, danas teškaškog prvaka, Jones je svladao u borbi 2015., potom i 2017. za pojas u poluteškoj kategoriji, s time da je posljednja borba u konačnici proglašena kao njegova jedina bez pobjednika nakon što je dopinška kontrola pokazala da je pozitivan na turinabol. Jasno, Jones je nakon borbe odmah prozvao Cormiera:

"Znam da postoji momak koji samog sebe naziva prvakom. To je onaj koji se odriče pojasa kad se tata vraća kući. A tata se vratio. Dođi i dokaži da si prvak, ovdje sam. Uzmi svoj pojas, čekam te."

Gustafsson treći put nije uspio

Samu borbu protiv Gustafssona, povratnika u borbe nakon 19 mjeseci odsustva, na eventu UFC 232 Jones je odradio taktički mudro, kontrolirao je distancu i svom suparniku nanosio štetu. Sve do trenutka dok ga nije bacio te laktovima i udarcima natjerao suca Mikea Beltrana da spasi švedskog borca koji je ovu titulu napadao treći put. Niti jednom nije uzeo pojas prvaka. Na omjeru je od osamnaest pobjeda i pet poraza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Schitt's Creek
Superstar
Život na vagi
Love island UK
default_cta
Elon Musk show
Ljubav je na selu
Señorita 89
Ja sam Zlatan
default_cta
Britain's Got Talent
Tri sestre
Play logo