Slijedi spektakl: Vladar boksa napokon na koljenima?

U subotu u 21.30 sati u Moskvi slijedi veliki boksački obračun između Vladimira Klička i Aleksandra Povetkina. Može li dosad neporaženi Rus skinuti vladara nakon devet godina s trona?

5.10.2013.
13:59
VOYO logo

Repriza u stilu 'još jedan nesretnik koji je legao' ili senzacija u kojoj je 'vladar boksa napokon na koljenima'? Je li Vladimir Kličko (37 godina, omjer 60-3, 198 cm, 110 kg) napokon dobio ravnopravnog protivnika, nekoga tko će ga skinuti s trona teške kategorije po WBA, WBO i IBF verziji ? Da je Aleksandar Povetkin (34, 26-0, 188 cm, 102 kg) taj priča se više od tri godine, a u subotu navečer u Moskvi (21.30, Nova TV) riješit ćemo i tu enigmu.

Uspoređujući Povetkina s posljednjim Kličkovim protivnicima Pianetom, Wachom, Mormeckom ili Hayeom, gdje mu je mjesto, je li tek na njihovu nivou?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Definitivno je klasa iznad. Međutim, mislim da će opet presuditi genetske predispozicije. Inače, Povetkin nije istinski teškaš, on je teškaš starog kova, a novi iz 21. stoljeća svi imaju više od dva metra. S druge strane, obojica su imala slične amaterske karijere, iz slične su istočnjačke škole, imali su doticaja sa zapadnom školom boksa, uostalom obojica imaju olimpijska zlata", analizira trener Vlado Božić, boksački autoritet, koji je radio s Cro Copom, Mavrovićem, bratom Stjepanom, učio boksu UFC zvijezdu Fabrizija Werduma...

Godinama su braća Kličko izbjegavala ovog Rusa, jedna je teorija zbog podjele novca, a druga jer su ga se bojala. Kojoj ste bliži?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Strah? Nema u boksu straha, već samo opreza i muke. Usto, u boksu su 70 posto zakulisne igre, a 30 posto je sam boks. Umjetnost je napraviti pravi tajming i pravo vrijeme za pravog protivnika i pravi meč. To se ne zove izbjegavanje, već taktiziranje. A sada više Kličko nije mogao taktizirati i odgađati borbu. Dakako, time su podigli interes kod javnosti, a time i zaradu. Boks je biznis", dodaje naš trener.

Gdje je Povetkinova šansa?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako se približi, tada bi Vladimir mogao biti u opasnosti. Mora razviti borbu s poludistance i u klinču te plasirati opasne udarce. No Vladimir je tu izuzetno iskusan, a kako Povetkin ima opasan lijevi kroše, Kličko će vjerojatno raditi s puno lijevih direkata koji će završiti bombom iz desnice. I tako pedesetak puta, što je dovoljno za kraj. Očekujem klasičnu Kličkovu predstavu na koju smo navikli", zaključuje analizu Božić.

Za boks bi bolje bilo da Kličko padne. No zakoni velikih brojeva kod njega malo vrijede. Najbolji MMA borac svih vremena Fjodor Jemjeljanjenko ipak tvrdi: "Dobiva moj Rus Povetkin!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo