TKO JE NAJOPAKIJI ČOVJEK NA PLANETI? / Dame i gospodo, pripremite se na borilački spektakl godine: Tyson Fury potvrdio borbu protiv 'čudovišta' Francisa Ngannoua

Image
Foto: Profimedia

Borba neće biti revijalna, objavio je Furyjev tim, već natjecateljska "prema službenim pravilima profesionalnog boksa s tri suca

11.7.2023.
19:35
Profimedia
VOYO logo

Imamo borilački spektakl godine. Svjetski boksački prvak u teškoj kategoriji po WBC verziji Tyson Fury potvrdio je borbu protiv MMA zvijezde Francisa Ngannoua u Saudijskoj Arabiji 28. listopada.

Cirkuski obračun

28. listopada u Saudijskoj Arabiji događa se cirkuski obračun Tysona Furyja s MMA čudovištem Francisom Ngannouom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj 34-godišnji svjetski boksački prvak u teškoj kategoriji po WBC-u suočit će se sa svojim suparnikom u mješovitim borilačkim vještinama u borbi u kojoj će odlučiti tko će se suprotstaviti Mike Tysonovom starom nadimku 'Najopakiji čovjek na planetu', piše The Sun.

Borba neće biti revijalna, objavio je Furyjev tim, već natjecateljska "prema službenim pravilima profesionalnog boksa s tri suca."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navijači su očekivali "borbu iz snova" protiv Oleksandra Usika za ujedinjenje teškaških titula ili barem britanski okršaj protiv Anthonyja Joshue.

Međutim, "Gipsy King" će u ring ući protiv Ngannoua koji do sada nije nastupao u boksačkom meču. Donedavni UFC-ov prvak je poznat kao jedan od najmoćnijih udarača u povijesti tog sporta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Borit će se u ringu

Meč će se održati u standardnom boksačkom ringu - ne u metalnom kavezu u kojem je 36-godišnji Ngannou stekao ime u UFC-u.

To su očito bili dovoljno dobri argumenti da izbori meč protiv WBC-ovog prvaka svijeta u teškoj kategoriji. Međutim, Furyjev WBC naslov ipak neće biti na kocki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je objavljena vijest o terminu borbe, obožavatelji boksa oštro su kritizirali Furyja, navode britanski mediji.

"Fury je nekada bio narodni prvak. Sada je sramota," sažetak je brojnih kritika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

WBC prvak svijeta u profesionalnoj karijeri ima 33 pobjede i jedan remi, dok je kamerunski borac u karijeri odradio 20 borbi i ima 17 pobjeda i tri poraza, pri čemu je 12 borbi dobio nokautom.

Posljednju borbu Fury je imao u prosincu prošle godine kada je obranio naslov protiv Britanca Dereka Chisore prekidom u desetoj rundi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo