TUŽNA SUDBINA BIVŠEG DOPRVAKA JUGOSLAVIJE: / Dominirao je, osvajao medalje, a danas je smetlar i spavao je ispod mosta

Image
Foto: Screenshot Telegraf

'Tri dana sam spavao pored rijeke Timok dok nisam našao stan'

27.12.2019.
14:44
Screenshot Telegraf
VOYO logo

Srpski su se mediji ponovo raspisali o tužnoj sudbini bivšeg dvostrukog doprvaka davno iščezle Jugoslavije, Ljubiše Avramelovića. Avramelović je nekada bio boksač s čak 350 odrađenih borbi u razdoblju od 1979. do 1985. godine, a prvenstvo Srbije osvarao je čak pet puta u muha-kategoriji. U karijeri je u 350 mečeva doživio 35 poraza, što je u ovom omjeru zaista malo, ali nakon boksačke karijere je krahirao.

"Kako je vrijeme prolazilo, shvatio sam da me čeka ono što i mnoge boksače. Čim su završili karijeru, svi su ih zapostavili. Eto, to se dogodilo i meni. Ni nekad se nije baš moglo živjeti od boksa, ali se živjelo bolje", prenosi njegove riječi Telegraf. Otkrio je Ljubiša kako je početkom devedesetih morao, zbog neimaštine, preseliti u Austriju, a tamo mu je također bilo teško.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čistio sam zgrade, radio sam u nekoj trgovini i spavao u podrumu kod tog gazde. Prao sam i suđe. Posao nikad nisam birao. Tamo sam bio sam, a novac sam slao obitelji", priča Avramelović.

Image
Foto: Screenshot Telegraf
Image
Foto: Screenshot Telegraf

Spavao pored rijeke

Kazao je kako je svojevremeno morao spavati ispod mosta pored rijeke Timok. "Našla je drugog, istjerala me. Tri dana sam spavao pored rijeke Timok dok nisam našao stan. Bio je travanj. Skupio bih kartone, legao na njih, pa se opet pokrio drugim kartonima. Svi su me lagali tada, obećavali mi i posao i stan... U međuvremenu se uspio zaposliti kao djelatnik Gradske čistoće, a živi u skromnoj kućici u kojoj jedna prostorija čini kuhinju, dnevni boravak i spavaću sobu", otkriva Ljubiša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve medalje sam odnio i bacio u selo. Podsjećale su me na ono šta sam nekad bio i što sam sad. Boljelo me dok sam ih gledao. Ako unuka poželi, samo ću ih njoj jednom pokazati. Drugi su uvijek imali neku korist od tih medalja, ja najmanje", požalio se Avramelović.

"Dok vrijediš, tapšaju te po ramenu. Poslije te zaborave. Ali ne kajem se što sam boksao", zaključuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo