TRAGIČNA PRIČA KONTROVERZNOG BOKSAČA: / Imao je sve, a jedna nesmotrena noć odvela ga je u grob

Image
Foto: AFP/Screenshot

Jedan od najkontroverznijih boksača 21. stoljeća

2.1.2019.
16:59
AFP/Screenshot
VOYO logo

Na današnji dan 1969. godine u Graveteu, savezna američka država Arkansas, SAD, rodio se jedan od najkontroverznijih boksača 21. stoljeća Tommy Morrison. Morrison je bio američki profesionalni boksač koji se natjecao od 1988. do 1996. i godine 1993. osvojio WBO titulu u teškoj kategoriji.

Image
DOSAD NEVIĐENI VIDEO ONOG BRUTALNOG NOKAUTA OD PROŠLOG VIKENDA: /

Ovo boli samo kad se gleda

Image
DOSAD NEVIĐENI VIDEO ONOG BRUTALNOG NOKAUTA OD PROŠLOG VIKENDA: /

Ovo boli samo kad se gleda

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1996. se povukao iz boksa zbog virusa HIV

Povukao se iz boksa 1996. godine, kada je bio pozitivan na virus HIV, ali se vratio za još dvije borbe 2007. i 2008. Kao profesionalac ostvario je skor od 48 pobjeda (od toga 42 nokautom) i tri poraza, a vrhunac karijere doživio je spomenute 1993. godine kada je pobijedio velikog Georgea Foremana.

Morrison je također poznat po glumačkoj ulozi. Glumio je zajedno sa Sylvesterom Stalloneom u filmu "Rocky V" mladog boksača zvanog Tommy Gunn...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

2006. tvrdio da je bio negativan na testiranju

Godine 2006. godine tvrdio je da je bio negativan na testiranju na HIV virus i na taj način se još jednom pokušao vratiti u boks. U kolovozu 2013. Morrisonova majka objavila je da je njezin sin u završnoj, termalnoj fazi AIDS-a. Umro je 1. rujna 2013. godine u bolnici u Omahi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gledajući njegov život, možemo slobodno reći da je bio jedan od onih koji su imali sve! Na vrhuncu karijere Morrison je imao šampionski teškaški pojas, popularnost, slavu, novac, filmsku ulogu u poznatom serijalu boksačkih filmova i stas koji je obarao žene s nogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nezaštićen seksualni odnos

A onda mu je nezaštićen odnos s jednom damom tijekom seksa srušio sve što je godinama unazad gradio, sve ono za što se borio, za što je trenirao i odricao se. Sve se urušilo preko noći kada je doznao da je zaražen virusom HIV-a. Tada za njega počinje druga vrsta borbe koja će se tragično završiti...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Morrison se na bizaran način nosio sa svojom bolešću. Popularnost i slava koju je godinama gradio, za kratko vreme se urušila. Nekadašnji šampion je brzo zaboravljen i ostavljen da se sam suoči sa drastičnim promenama u životu. U tome se nije baš najbolje snašao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastavljao uživati seks bez zaštite

Prema vlastitom priznanju, čak i kada je dokazano nalazima da je zaražen HIV-om, Morrison je nastavljao uživati seks bez zaštite. Jednom prilikom kazao je kako se na taj način ne prenosi virus, već samo u slučaju ako nezaštićen seks upražnjavaju pripadnici gay populacije.

Kako bilo, Morrison je imao svoje ime i mjesto u boksačkom svijetu, a svojim osvojenim pojasom našao je svoje mjesto i u boksačkoj povijesti. Neki će ga, pak, pamtiti kao još jednu "veliku bijelu nadu“ američkog boksa koja nikada nije ispunila očekivanja. Kako bilo, boks kao sport zauvijek će ga pamtiti jer je Morrison bio dio "plemenite vještine".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo