A JOJ, ZAR OPET? / Težak udarac za Hrgovića. Opet mu propao meč karijere, slavni boksač otkazao Hrvatu zbog meča s Filipovim rivalom

Image
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Činilo se da će njih dvojica doista u ring i to već ove godine, ali sada ispada da niti od te borbe neće biti ništa

2.11.2021.
17:03
Jurica Galoic/PIXSELL
VOYO logo

Ponajboljem hrvatskom boksaču, Filipu Hrgoviću, ponovo je propala najveća borba u karijeri. Hrgović već više od godinu dana pokušava pronaći kvalitetnog protivnika, ali to im nikako ne polazi za rukom.

Dugo su pokušavali dogovoriti meč s Michaelom Hunterom, na kraju je meč bio vrlo blizu realizaciji, ali je Hunter prihvatio drugu, puno unosniju ponudu za meč i otkazao je Hrgi. Na kraju se naš boksač jedva dogovorio s vrlo nisko rangiranim Crnogorcem Radonjićem kojeg je razvalio u nekoliko rundi, a to je bila borba koju je odradio tek toliko da nije predugo bez meča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon tog meča Hrgović je odmah najavio kako će vjerojatno u ring sa slavnim Martinom Bakoleom s kojim je i ranije nešto pokušavao dogovarati. Činilo se da će njih dvojica doista u ring i to već ove godine, ali sada ispada da niti od te borbe neće biti ništa.

Image
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
Image
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Borit će se protiv Yoke

Naime, Bakoleov trener Billy Nelson za Sky Sports je kazao kako je njegov boksač prihvatio meč s Tonyjem Yokom i da je samo preostalo dogovoriti detalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čekamo samo potvrdu. Želimo borbu kojom će Martin napraviti iskorak. Uopće nismo dvojili hoćemo li je prihvatiti i vjerujem da će ga Martin nokautirati. Smatram da je sposoban pobijediti bilo kojeg teškaša. Yoka je velik i snažan tip, ali Martin to vidi kao izazov. Tehnički je vrlo dobar, ali još boksa kao amater. Martin je brži i puno bolji od bilo kojeg njegovog dosadašnjeg protivnika", rekao je Nelson.

Image
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
Image
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Prihvatio bi Hrgovića, Babića ne

Kazao je trener kako bi meč s Hrgovićem također prihvatio, ali nije objasnio zašto do meča nije došlo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pobjeda nad Yokom gurnula bi Bakolea među kandidate za borbu za pojas. Nadmašila bi sve što su Joe Joyce i Daniel Dubois učinili. Martin bi obojicu bez problema pobijedio. Borbu s Hrgovićem bi prihvatio u trenu, on je lakši protivnik od Yoke jer nije ni brz ni dobar kao Martin. Hrgović je vrlo snažan, ali Martin bi ga pobijedio", rekao je Nelson.

Progovorio je o mogućem meču s Alenom Babićem. "Netko me pitao zašto se Bakole ne bori s Alenom Babićem. Zato što bi to bio mismatch epskih razmjera. Bio bih razočaran da ta borba ne završi u tri runde", rekao je trener.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Yoka i Hrgović su rivali. Francuz je Hrvata dva puta porazio tijekom amaterske karijere, a nedavno je Yoka slavio u meču protiv talentiranog hrvatskog boksača Petra Milasa.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo