'Moja žena je upravo rodila!' 'Čestitam, čije je dijete?'

Kao u svakom sportu, tako se i u boksu veliki rivali razbacuju teškim, često i uvredljivim riječima na tuđi račun.

12.11.2014.
9:02
VOYO logo

Joe Frazier nije bio samo svjetski boksački prvak, već je bio jak i u podbadanju suparnika. Popularni 'Smoking Joe' tako je jednom prilikom na zub uzeo rivala Kena Nortona, drugog čovjeka koji je ikad pobijedio Muhammada Alija. "Hej čovječe, što ima kod tebe?!, upitao je Frazier Nortona, a ovaj mu je odgovorio: "Moja žena je upravo rodila." "Čestitam", poručio mu je Frazier, uz dodatak: "Čije je dijete?"

Član boksačke Kuće slavnih Guglielmo Papaleo, poznatiji kao Willie Pep, jednom je prilikom naletio na starog rivala koji ga je pitao da li ga se sjeća, a ovaj mu je kao iz topa ispalio: "Lezi dolje, tako da te mogu prepoznati".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/ctKAGKVpCUU

Neizbježan na popisu je Mike Tyson, najmlađi prvak u teškoj kategoriji u verzijama WBC, WBA i IBF. Poznat po neukroćenom karakteru, razuzdanom životnom stilu, kao i zatvorskoj kazni odsluženoj zbog silovanja Tyson je kandidat u ovoj kategoriji s nekoliko različitih izjava. Jednu od njih uputio je piscu Wallaceu Matthewsu: "Nazvao me silovateljem i pustinjakom. Nisam pustinjak."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uoči borbe protiv Lennoxa Lewisa 2002. godine Tyson je bio posebno inspiriran. "Moj glavni cilj je biti profesionalan, ali i ubiti ga. Lennox Lewis, dolazim po tebe čovječe. Moj stil je žestok, moja obrana je nesavladiva i ja sam jednostavno divlji. Želim tvoje srce. Želim pojesti njegovu djecu. Slava Alahu!"

//www.youtube.com/embed/iQeZzlV8X2A

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije Lewis bio bez odgovora, i to ne samo u ringu budući je nokautirao Tysona u borbi, nego je i njegova retorika bila na razini: "Definitivno se ne bojim Mikea Tysona. Ja sam na vrhu hrandidbenog lanca, a on gleda kako me srušiti. Mike je arogantan imbecil. On zvuči poput lika iz crtića."

Kakav bi to bio popis boksačkog trash-talka bez najvećeg svih vremena, legendarnog Muhammada Alija. Poznat kao boksač bez dlake na jeziku Ali je uoči borbe protiv Floyda Pattersona 1972. godine suparniku jasno poručio što ga čeka: "Tako ću ga pretući da će trebati žlicu za cipele da navuče šešir na glavu!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/_TPb1Um1RIs

Pokojni Englez Sir Henry Cooper, dvostruki dobitnik BBC-ove nagrade za sportsku ličnost godine nije uspio pobijediti Alija u borbi za naslov svjetskog prvaka 1966. godine, ali je nasmijao svijet svojim odgovorom barunici Edith Summerskill koja je kritizirala brutalnost u njegovom sportu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gospodine Cooper, jeste li se nedavno pogledali u ogledalo i vidjeli u kakvom je stanju vaš nos?", upitala je barunica Summerskill. Pa, gospođo, jeste li vi sebe pogledali nedavno u lice i vidjeli stanje vašeg nosa? Boks je moja isprika, koja je vaša?", odgovorio je Cooper.

Britanac David Haye borio se 2009. godine za naslov svjetskog prvaka prema WBA verziji protiv ruskog gorostasa Nikolaja Valujeva, a uoči borbe se suparniku narugao na račun njegovog fizičkog izgleda: "Zbog njega Čovjek slon izgleda poput Pamele Anderson!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/AfeBasCNnRc

fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo