Katastrofalna vijest za Hrvatsku i sestre Zaninović

Postoji mogućnost da će Međunarodni olimpijski odbor isključiti neke sportove iz programa, a po svjetskim medijima naveliko se piše kako je riječ o modernom petoboju i taekwondou.

24.8.2012.
13:47
VOYO logo

Međunarodni olimpijski odbor (IOC) objavio je da će do kraja godine na raznim natjecanjima obaviti inspekciju sedam sportova koji žele ući u olimpijski program od 2020. godine. Trenutno je dozvoljeno da u olimpijskom programu bude maksimalno 28 sportova, što je brojka koja će biti dosegnuta za četiri godine u Rio de Janeiru gdje će se predstaviti golf i ragbi 7.

Postoji, međutim, mogućnost da će IOC isključiti neke sportove iz programa, a kao najveći se kandidati po svjetskim medijima spominju moderni petoboj i taekwondo. Isključivanje taekwondoa bilo bi iznimno loše po Hrvatsku, jer su naše sportašice osvojile tri medalje na OI u Pekingu i Londonu. Kakav bi to udarac bio sestrama Zaninović...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://video.rutube.ru/239afe881ddf8db3b6ef55251066ada9

Na popisu sportova koji bi htjeli postati olimpijski doista ima svega i svačega, između ostaloga su tu i wushu i wakeboarding?! Wushu je, inače, pokazna i kontaktna borilačka vještina koja potječe iz Kine, dok je wakeboarding ljetna inačica snowboardinga, odnosno daskanje na vodi. Na olimpijskim bi se igrama u budućnosti htjeli naći i sportsko penjanje, karate, koturaljkanje, skvoš, te zajedničkim snagama bejzbol i softball. Konačnu odluku o tome koji će sportovi biti uključeni u olimpijski program IOC će donijeti na svojoj sjednici u rujnu sljedeće godine. Moguće je, dakako, da nijedan od spomenutih sportova neće dobiti zeleno svjetlo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo