Play ponuda

Sudar titana: Na pomolu meč stoljeća vrijedan 250 milijuna dolara?

shimmer fallback

Dugoočekivani boksački meč između Floyda Mayweathera Juniora i Mannyja Pacquiaa mogao bi se održati 2. svibnja ove godine u Las Vegasu, nagađaju svjetski mediji.

14.1.2015.
15:30
Play ponuda

Dosad je već napravljeni veliki korak u tom smjeru, budući je Pacquiao pristao na uvjete meča. Otkrio je to Carl Moretti iz promotorske kuće Top Rank koja zastupa filipinskog boksača za ESPN i poručio: "Top Rank i Manny su pristali na uvjete. Za drugu stranu ne znam".

Navodi se kako bi meč trebao biti vrijedan čak 250 milijuna dolara, tako da bi to trebala biti najskuplja borba u povijesti boksa, kao i da bi omjer zarade od iste išao 60:40 u korist Mayweathera.

Iz Mayweatherovog tabora još se nisu službeno oglasili po pitanju ove dugoiščekivane borbe, ali neki sumnjaju da će najbogatiji sportaš svijeta pristati na nju. Mayweather i dalje ima još dvije borbe za odraditi prema ugovoru koji ga veže za CBS, a isti mu omogućava da si samostalno izabire protivnike i istovremeno zaradi 65 milijuna funti.

Mayweather i Pacquiao smatraju se dvojicom najvećih boksača srednje teške kategorije svoje generacije. Mayweather je neporažen u svojoj profesionalnoj karijeri sa 47 pobjeda (26 nokautom). Osvojio je 10 naslova svjetskog prvaka u pet različitih divizija, a prema Forbesovoj listi najbogatiji je sportaš na svijetu.

Pacquiao je do sada je imao 63 borbe, a pritom je upisao 56 pobjeda (38 nokautom), pet poraza i dva neodlučena ishoda. Naslove svjetskog prvaka osvajao je u osam različitih divizija.

//www.youtube.com/embed/KKrbn2utGy8

Play ponuda
Play ponuda