Na UFC 261 priredbi, koja se u noći sa subote na nedjelju održala u Jacksonvilleu na Floridi, pao je jedan od najbrutalnijih nokauta možda i svih vremena u toj organizaciji.

U borbi za naslov prvaka velter kategorije branitelj Kamaru Usman poslao je u svijet snova Jorgea Masvidala teškim nokautom u drugoj rundi. Usman je dominirao od samog početka, a onda je u drugoj rundi plasirao jedan savršeni direkt u bradu Masvidala i ovaj se istog trenutka složio na parter.

Činilo se da će sudac odmah prekinuti borbu jer izgledalo je da je Masvidal gotov, ali žilavi Amerikanac uspio je nekako zauzeti gard i Usman ga je još dodatno morao bombardirati udarcima u glavu. Sudac je vrlo brzo prekinuo meč, a Usman je tako upisao novu pobjedu i to možda najimpresivniju do sada.

Usmanu je ovo bila četvrta uzastopna obrana za redom i 18. pobjeda za redom.

Dva teška nokauta i jedan lom

Spomenimo još kako je sjajna Rose Namajunas vratila pojas prvakinje slamka kategorije i to također na brutalan način. Amerikanka je lijevim high kickom i nekoliko naknadnih udaraca nakon samo minutu vremena borbe nokautirala Weili Zhang.

Isti je ishod imao i meč Valentine Shevchenko koja je obranila naslov muha kategorije protiv Jessice Andrade. Ona je također završila borbu prekidom u drugoj rundi i po peti put je obranila naslov. Valentina je uhvatila protivnicu u "crucifix" poziciju i razbila joj glavu laktovima i šakama, a sudac je brzo nakon toga okončao meč.

Spomenimo i kako se Chris Weidman teško ozlijedio u meču s Uriahom Hallom. Nakon samo 17 sekundi borbe Weidman je ispucao je low kick prema Usmanu, a ovaj ga je blokirao i tu je Chrisu pukla noga.