Play ponuda

Šokantni intervju: 'Bio sam najobičniji ispljuvak...'

shimmer fallback

'Mrzim se!', izjavio je 45-godišnji Mike Tyson u intervjuu za njemački Spiegel... 'Bio sam šupak, najobičniji ispljuvak, totalno opsjednuti luđak!

2.1.2012.
12:55
Play ponuda

Riječi su to čovjeka koji je s 20 godina i 144 dana 1986. postao najmlađi profesionalni prvak svijeta u teškoj kategoriji u povijesti objedinivši pritom titule po WBC, WBA i IBF verzijama. U 58 borbi tijekom karijere pobijedio je 50 puta, 44 puta nokautom.

Slava i novac samo su ubrzali njegovu propast. Završio je najprije tri godine u zatvoru zbog silovanja, potom tri i pol mjeseca zbog fizičkog napada, imao je problema s ovisnostima o drogama i alkoholu, a 1997. je godine u revanšu odgrizao komad uha svjetskom prvaku Evanderu Holyfieldu.

Konačno, karijeru je službeno okončao 2005. godine, dvije godine nakon što je proglasio privatni stečaj s 27 milijuna dolara minusa na bankovnom računu.

"Nikad neće biti boksača s toliko progutanih pilula. Nikad nisam očekivao da ću doživjeti tridesetu. Mogu biti sretan što sam živ. Od boksa sam poludio", izjavio je posljednji uzbudljivi teškaš i nekoć najbolji boksač svijeta.

45-godišnji Tyson danas živi nedaleko Las Vegasa s trećom suprugom Lakihom, te djecom iz njihova braka: kćerkom Milan i sinom Moroccom. Ukupno Tyson ima osmero djece s četirima različitim ženama.

"Samo želim biti dobar otac. Važno mi je da moja djeca o meni imaju dobro mišljenje kad ga već nemam sam. Uvijek kada se pogledam u ogledalo vidim svinju".

Ipak, 'Čelični Mike' je pronašao unutarnji mir. Počeo je raditi kao glumac i snimio holivudski hit Hangover, te je počeo uzgajati trkaće golubove otkrivši da ga ptice posebno smiruju.

"Danas ne pijem, ne pušim niti se drogiram. Ne jedem meso niti bilo kakve namirnice životinjskog podrijetla, poput mlijeka, mliječnih prerađevina ili jaja. Jedem bobice, juhu od rajčica i pijem čaj od kamilice. Težim okruglih stotinu kilograma iako sam još samo prije dvije godine težio 160. Odvratno. Danas sam sušta suprotnost svemu što sam bio".

Play ponuda
Play ponuda