NOVI IZAZOV / Slavni UFC borac napokon donio odluku o nastavku karijere: Javila se organizacija u kojoj ćemo ga ubuduće gledati

Image
Foto: Profimedia

Bivšeg prvaka UFC-a u teškoj kategoriji Francisa Ngannoua ubuduće ćemo gledati u organizaciji Professional Fighters League, objavili su iz te promocije

16.5.2023.
11:42
Profimedia
VOYO logo

Bivši prvak UFC-a u teškoj kategoriji Francis Ngannou potpisao je opsežan ugovor o više borbi s Ligom profesionalnih boraca (PFL), objavili su on i ta organizacija u utorak. Očekuje se da će Ngannou (17-3) debitirati u PFL-u na pay-per-view 2024. protiv protivnika koji će biti objavljen.

Image
NAPUŠTA VELIKANA /

Preživio napad kuhinjski nožem i gledao čovjeka kako umire: Vratio se na teren, sad radi višemilijunski transfer

Image
NAPUŠTA VELIKANA /

Preživio napad kuhinjski nožem i gledao čovjeka kako umire: Vratio se na teren, sad radi višemilijunski transfer

Taj 36-godišnjak također želi profesionalni boksački meč, što mu novi ugovor s PFL-om dopušta. Ngannou je svoj UFC ugovor raskinuo 2022. i postao jedan od najvećih slobodnih agenata u povijesti MMA-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"PFL s uzbuđenjem objavljuje svoje revolucionarno strateško partnerstvo s Francisom Ngannouom, najvećim borcem u teškoj kategoriji na svijetu", rekao je izvršni direktor PFL-a Peter Murray u izjavi. "Ngannou će biti voditelj PFL-ove zvijezde PPV Super Fight Division, služit će u PFL-ovom Globalnom savjetodavnom odboru sportaša i bit će predsjednik i vlasnik udjela u PFL Africi".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mogao bi postati najplaćeniji na svijetu

U siječnju je predsjednik UFC-a Dana White najavio da se promocija nastavlja s Ngannouom kao prvakom u teškoj kategoriji i da neće nastaviti nikakve pregovore o ugovoru, nakon više od godinu dana neuspjelih rasprava. White je rekao da je UFC ponudio Ngannouu ugovor koji bi ga učinio najplaćenijim teškašem u povijesti tvrtke.

Tijekom tog vremena, Ngannou je u brojnim intervjuima jasno dao do znanja da su razgovori s UFC-om prekinuti prije svega zbog nefinancijskih pitanja, uključujući duljinu ugovora i univerzalnu zdravstvenu skrb za sportaše.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Miočić ga ne pamti po dobrome

Iako je trenutačno Jon Jones prvak teške kategorije, mnogi i dalje smatraju da je to zapravo Ngannou koji je na putu prema pojasu nokautirao neke od najboljih boraca u povijesti kao što su Stipe Miočić, Jairzinho Rozenstruik, Junior Dos Santos, Cain Velasquez, Curtis Blaydes i Alistair Overeem.

Ngannou se protiv američkog borca hrvatskih korijena borio dva puta. Prvi put je Miočić njega nokautirao, a u njihovoj drugoj borbi Kamerunac mu je uzvratio istom mjerom. To je bila i posljednja borba koju je odradio Miočić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike