Novi prvak teške kategorije UFC-a, Kamerunac Francis Ngannou, povukao je neočekivan potez odmah na početku svoje vladavine. Naime, novinar ESPN-a i ekspert za MMA, Ariel Helwani, predložio je Ngannou novi meč, ali ovaj je to odbio.

Ponuđen mu je meč već 12. lipnja ove godine i to protiv čovjeka koji ga je svladao odlukom sudaca 2018. godine u jednom od najgorih mečeva u povijesti organizacije, Derricka Lewisa.

Ngannou je odbio meč jer bi se on, realno, zaista održao prerano. Ngannou je 28. ožujka razbio Stipu Miočića i oduzeo mu pojas prvaka, a na umu mu je jedino meč protiv bivšeg prvaka poluteške kategorije, Jona Jonesa.

No, Jones je u problemima s UFC-om zbog novca i trenutno traži raskid ugovora i nastavak karijere u nekoj drugoj organizacija.

UFC je zbog tih problema s Jonesom ponudio Ngannou meč s Lewisom, ali ovaj ne želi u kavez samo dva i pol mjeseca nakon Miočića. UFC-u sada predstoji nekako izgladiti stvari s Jonesom i pronaći neki kompromis, a ESPN-ov novinar tvrdi kako će se Ngannou i Jones ipak sudariti na jesen ili kasno ljeto.