Bez nokauta / Povratak kralja: Anthony Joshua taktički razoružao Ruiza i ponovno postao svjetski prvak

Ponos Velike Britanije opet je na tronu. U obračunu na dinama vratio je svoje pojaseve jednoglasnom sudačkom odlukom

8.12.2019.
19:40
VOYO logo

U glavnoj borbi večeri Anthony Joshua vratio se na tron. Jednoglasnom odlukom sudaca pobijedio je Andya Ruiza. Taktički je Joshua razoružao Meksikanca i ovoga puta nije mu dopustio da razvije meč u željenom smjeru. Britanac je tako vratio pojaseve kući, a kritičarima poručio: "Ovo je boks, ovo je sport, a ne tučnjava za šankom".

Ponos Velike Britanije opet je na tronu. U obračunu na dinama vratio je svoje pojaseve jednoglasnom sudačkom odlukom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prvi put je bilo tako sjajno, da sam morao odraditi dva puta!", rekao je Anthony Joshua - WBA, IBF, WBO i IBO prvak.

A već po prvom udarcu dalo se naslutiti u kojem će smjeru ići ovaj meč. Iako nije bilo nokauta, pobijedio je boks, poručuje novi stari svjetski prvak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam tip za kojeg ste navikli da nokautira protivnike. Prošli put sam shvatio neke stvari. Ugrozio sam protivnika, a onda sam dozvolio da se on vrati i to napravi meni. I svaka mu čast na tome. Ja sam dao sam sebi zadatak da se vratim bolji. Svaka čast Andyju i njegovoj obitelji, jako ih poštujem", poručio je Joshua.

Bila je ovo igra mentalne snage. 10 centimetara viši, toliko i dužih ruku, Britanac je cijelo vrijeme držao distancu i imao inicijativu u udarcima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Joshua je pogodio 107 od 373 udarca, 65 od 270 direkta, a prosječno je imao 23 udarca po rundi. Ruiz je pak pogodio samo 60 udaraca, prosječno pet po rundi, od 261 pokušaja i samo je u osmoj rundi pogađao više od Joshue.

"Danas sam pokazao što je slatka znanost ovog sporta. To je pogoditi, a ne biti pogođen", rekao je Joshua.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S kratkom serijom po dva do tri udarca i odmah na distancu Joshua je popločavao put do pobjede. Na oprezu je bio Britanac koji je izbjegavao klinč i blisku borbu koja ga je koštala u prošlom meču.

"Ostanite gladni i ponizni. Gladan sam borbi, ponizan sam i u porazu, a takav ću ostati i u pobjedi", izjavio je Joshua.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali nije ni Ruiz pao bez ispaljenog metka. Meksikanac s torpedom u rukama i iznimno čvrstom bradom primio je i dosta teških udaraca koji ga nisu poljuljali. Tek u četvrtoj i osmoj rundi zadao je Joshui ozbiljnije udarce, ali bez veće štete.

"Bila je to njegova večer. Ja nisam bio spreman, malo sam previše kilograma natukao. Ne želim nikakve isprike. On je pobijedio, nadboksao me. Ako dođe do treće borbe, ja ću biti spremniji nego ikad", izjavio je bivši prvak Andy Ruiz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do treće borbe teško da će doći jer se Joshua okreće lovu na ujedinjenje pojaseva.

Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo