POLJACI SE NAKLONILI ROBERTU SOLDIĆU: / Ovo je najbolji dokaz kolika je zvijezda Hrvat u uglednoj organizaciji

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Borbu ste mogli gledati na RTL televiziji od pola jedan ujutro i pratiti na RTL playju

15.9.2019.
8:17
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Roberto Soldić (24) uspio je jučer osigurati novu pobjedu na jubilarnoj KSW 50 priredbi u Londonu. Hrvatski "Robocop" je nakon tri runde akcije Michala Pietrzaka (8-4, 2 nokauta) svladao jednoglasnom odlukom sudaca. Soldić (skor 17-3, 14 nokauta)) je u Wembley Arenu došao kao veliki favorit protiv borca koji je meč prihvatio samo četiri dana ranije kao zamjena za ozlijeđenog Patricka Kincla.

Image
NIJE NOKAUT JEDINO ŠTO GA ZANIMA: /

Hrvatski Robocop samouvjeren; 'Za mene je najvažnija pobjeda'

Image
NIJE NOKAUT JEDINO ŠTO GA ZANIMA: /

Hrvatski Robocop samouvjeren; 'Za mene je najvažnija pobjeda'

Do 80 kg

Budući da je borba dogovorena u međukategoriji na 80 kilograma, ulog u meču nije bio Soldićev pojas prvaka velter kategorije. No, na kraju je ispalo da mu je borba protiv Pietrzaka bila jedna od težih u karijeri, jer se Poljak pokazao kao itekako dobar borac koji nije pristao biti žrtva udaračkih sposobnosti Hrvata...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponajbolji poljski hrvač kroz sve je tri runde zaprijetio rušenjima, no KSW-ov prvak je pokazao kvalitetu i u tom segmentu slobodne borbe, te je uspješno obranio njegove pokušaje.

Borba na tri runde

"Jasni favorit ovog meča je bio Soldić, koji se smatra jednim od najboljih boraca u poljskoj organizaciji slobodne borbe. Prvobitno se Hrvat trebao suočiti s Patrykom Kincelom, ali nekoliko dana prije borbe morao se povući zbog ozljede lakta, a njegovo mjesto zauzeo je Pietrzak. Pa se činilo da bi pobjednik borbe mogao biti samo jedan i da će to biti trenutni prvak u KSW-u. Njegov pojas nije bio uključen u ulog, pa se borba održala u tri runde", stoji u pisanju poljskog PolsatSporta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kao što se i očekivalo, Hrvat se odmah bacio na glavu i pojurio prema Pietrzaku, te ga udario s nekoliko snažnih udaraca. Pietrzak, međutim, nije imao namjeru odustati, povući se, nego upravo suprotno - osvetiti se protivnika vještim kombinacijama u parteru, odnosno kombinacijama stand-upa i partera. Međutim, moramo priznati da je Soldić stalno kontrolirao dvoboj i našeg borca pogađao udarcima onda kad je to trebalo. Na svako iznenađenje, činilo se, međutim, da naše nade slabe iz sekunde u sekundu i nije imao dovoljno snage za ešto više. Pokazalo se da su se naše pretpostavke obistinile i u posljednjem krugu bolji utisak je napravio Pietrzak. Pietrzak je pokazao nevjerojatnu volju za borbom, otpornost na udarce, kao i znatnu vještinu i raznovrsnost. Suci su jednoglasno proglasili pobjedu Soldića", ističe u izvještavanju PolsatSport.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo