Životna priča prvaka /

Odrastao u neimaštini, jedini izvor svjetlosti bila mu petrolejska lampa: 'Prao sam podove, postavljao metalne stupove, jeo jednom dnevno'

Image
Foto: Profimedia

'Kao mali živio je u maloj drvenoj kućici koja se sastojala od samo jedne prostorije koju je morao dijeliti sa sedmero braće i sestara te roditeljima, a jedini izvor svjetlosti bila im je petrolejska lampa'

14.10.2024.
12:41
Profimedia
VOYO logo

Voyo platforma u subotu, 19. listopada donosi spektakularni debi Francisa Ngannoua u PFL promociji u prijenosu UŽIVO, a njegov prvi suparnik u organizaciji je aktualni teškaški prvak Renan Ferreira.

Voyo platforma 19. listopada donosi spektakularni debi Francisa Ngannoua u PFL-u protiv Renana Ferreire

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dugoočekivani povratak

Očekuje nas, stoga, dugoočekivani povratak ponajveće MMA zvijezde teške kategorije Francisa Ngannoua. Nakon što je odradio dva boksačka meča protiv bivših svjetskih prvaka Tysona Furya i Antnohyja Joshue u kojima je izgubio, od Joshue prilično dominantno dok je protiv Furyja ostavio i više nego dobar dojam, na redu je kavez u kojem se snalazi odlično, bolje nego u ringu.

Image
TRAGEDIJA /

Umro 18-mjesečni sin Francisa Ngannoua: 'Zašto je život tako nemilosrdan?'

Image
TRAGEDIJA /

Umro 18-mjesečni sin Francisa Ngannoua: 'Zašto je život tako nemilosrdan?'

Sada se nakon dvije godine vraća u kavez te ga već u debiju u PFL očekuje meč za titulu. Dosad su mnogi upoznati s Ngannouvom životnom pričom, kako je Kamerunac šest puta prelazio Saharu i Sredozemno more kako bi došao do Europe i Francuske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ngannouova teška priča za nadahnuće

Nakon toga živio je na ulicama Pariza i iz svega toga se izdignuo kako bi postao UFC-ov teškaški prvak i ponajveća MMA zvijezda današnjice. Ferreirina pozadina nije puno drugačija, a podjednako je teška.

Kao i mnoštvo brazilskih sportskih zvijezda i Ferreira je odrastao u neimaštini. Kao mali živio je u maloj drvenoj kućici koja se sastojala od samo jedne prostorije koju je morao dijeliti sa sedmero braće i sestara te roditeljima, a jedini izvor svjetlosti bila im je petrolejska lampa.

Image
Foto: Profimedia

Francis Ngannou i Renana Ferreira

Renanova je priča podjednako teška i impresivna

Roditelji su inzistirali kako im djeca ne smiju odustati od školovanja pa su Renan i njegova braća i sestre svaki dan kretali u školu autobusom u četiri ujutro - Najbliži grad nalazio se 30 km od mjesta gdje sam živio, morao sam sjesti na bus u četiri ujutro kako bih išao u školu. Kad bi padala kiša, autobus bi zapeo, tada nisam ni išao.

Kad je Renan imao 15 godina, obitelj se preselila u gradić Porangatu gdje je uz školovanje morao i raditi u tvornici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sa 17 godina otišao sam u Mato Grosso gdje sam radio u energetskoj tvrtci gdje sam radio sve od pranja podova do postavljanja metalnih stupova, bilo je tu mnogo ručnog rada", otkrio je svojedobno Renan.

Ferreira nije otkrio MMA do svoje 22. godine kad je u gradu otvoren besplatni Jiu Jitsu klub gdje je počeo trenirati. Nakon tri mjeseca treninga prijavio se na lokalno natjecanje i odmah pobijedio. Renanov trener bio je promotor jednog MMA eventa i nagovorio ga da se prijavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ferreira je 'ubojica' u kavezu

Ferreira je bez ikakvog iskustva nokautirao protivnika za 43 sekunde, a brzi nokauti nešto su što ga prati i danas. Od njegova zadnja četiri protivnika samo je Denis Goltsov preživio prvu rundu, a u susretu PFL-a i Bellatora, Bellatorovog prvaka Ryana Badera nokautirao je nakon 21 sekunde te donio PFL jedinu pobjedu. Nakon prve pobjede njegov šef u tvrtci ga je nagovorio da se pridruži jednom od najcjenjenijih MMA kampova u Brazilu koji održava MMA legenda Antonio Rodrigo Nogueira.

Image
Foto: Profimedia

Zapravo šef mu je i osigurao probu jer je privatno poznavao Nogueiru. Ni u kampu Ferreiri nije bilo znatno lakše

'Radio sam četiri sata po noći kao zaštitar da zaradim 30 reja za hranu'

"Prva tri mjeseca trenirao bih cijele dane, spavao na kimonu iz kampa i jeo jedanput dnevno. Radio sam četiri sata po noći kao zaštitar da zaradim 30 reja samo kako bih mogao kupiti hranu za taj dan", otkrio je Brazilac.

Ferreira je i sam rekao kako nije imao nikakvu borbenu tehniku kada je došao Nogueiri u ruke...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Imao sam volju'

"Jedino dobro što sam imao je volja. Mislim da sam ga time i kupio."

Image
Foto: Profimedia

Renan Ferreira

Nadalje, 2019. pridružio se LFA (Legacy Fighting Alliance) organizaciji i prvi puta se borio izvan Brazila, a samo godinu dana poslije pozvao ga je PFL. U toj je organizaciji imao vatreno krštenje protiv Fabricia Werduma, po mnogima jednog od 10 najboljih teškaša svih vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Werduma riješio već u prvoj rundi

Nokautirao je Werduma već u prvoj rundi, ali mu je pobjeda naknadno oduzeta kad je snimka pokazala da je ranije u meču tapkao. Otkad se pridružio PFL-u, doživio je samo jedan poraz od našeg Ante Delije, a naslov PFL-ovog prvaka osvojio je protiv Goltsova 24. studenog prošle godine. Ovako je najavio subotnji meč s Ngannoum - Pred njim je problem. Imam moč da ga nokautiram, mogu se hrvati s njim, mogu ga srušiti na pod i tamo ga nokautirati ili ga natjerati da tapka.

POGLEDAJTE VIDEO: Voyo donosi spektakularni debi najjačeg udarača današnjice. Subota 19. listopada rezervirana je za strašan event

Otkucaji srca
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo