POKLONITE SE OVOM MOĆNOM UDARAČU: / Pogledajte i uvjerite se zašto svjetski boks ima novog kralja

Image
Foto: AFP, JUSTIN TALLIS

Britanski boksač Anthony Joshua (26) proteklog je vikenda postao svjetski prvak u teškoj kategoriji prema IBF verziji.

13.4.2016.
10:30
AFP, JUSTIN TALLIS
VOYO logo

Velika teškaška nada popela se tako po prvi put na svjetski tron, svrgnuvši Martina koji na njemu i nije dugo vladao. Amerikanac je, naime, osvojio IBF naslov u siječnju protiv Ukrajinca Vjačeslava Glazkova. Radi se, podsjetimo, o pojasu koji je oduzet prvaku Tysonu Furyju jer se odbio boriti protiv IBF-ova izazivača i inzistirao isključivo na revanšu protiv bivšeg svjetskog prvaka Vladimira Klička.

Svi su oduševljeni Britancem

Boksački svijet oduševljen je snagom i boksačkim umijećem Britanca koji je dosad odradio samo 34 runde i postao tek treći čovjek u povijesti koji je osvojio profesionalni teškaški naslov u trenucima dok je još uvijek aktualni olimpijski pobjednik. Tako je Joshua ušao u izabrano društvo u kojem su još veliki Muhammad Ali i Leon Spinks. I dok je Spinks do svjetskog naslova došao u osmoj borbi i po tome je rekorder, Joshua je nadmašio Alija (20), Lennoxa Lewisa (22) i Mikea Tysona (28).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP, JUSTIN TALLIS
Image
Foto: AFP, JUSTIN TALLIS

Impozantan boksač

Joshua je zaista impozantan boksač. Jak, moćan, s razornim udarcem i odličnim radom nogu. Svoju mišićavu muskulaturu on je pretvorio u svoju prednost, dok bi nekim boksačima pretjerani mišići itekako stvarali probleme jer mišići, u pravilu, usporavaju boksača prilikom udaraca.

Nitko poput Joshue

Britanac bi mogao u sljedećim godinama vladati svjetskim boksom. U svjetskom boksu trenutno ne postoji boksač koji boksa poput njega. Uz dužno poštovanje prema velikanu Vladimiru Kličku i aktualnom svjetskom prvaku Tysonu Furyju (prema verzijama WBA (Super), WBO, IBO i "The Ring" magazinu), niti jedan od spomenute dvojice boksača trenutno može parirati Joshui. Ili bar teško može parirati Britancu. Kličko ponajviše zbog godina (40) dok Fury ipak ne posjeduje takve boksačke kvalitete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako bi što bolje stekli dojam o kakvom se moćnom i sjajnom boksaču radi, pogledajte video uratke njegovih dosadašnjih nokauta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo