PO JUTRU SE DAN POZNAJE: / Pogledajte kako je Miočić prije pet godina prebio opasnog protivnika i izborio UFC ugovor

Image
Foto: Screenshot: You Tube

Američki MMA borac hrvatskih korijena Stipe Miočić (33) proživljava najljepše trenutke svoje karijere.

23.5.2016.
20:36
Screenshot: You Tube
VOYO logo

Miočić je preko noći postao najzanimljiviji borac u UFC-u, popularnost mu je naglo skočila i sad je puno marketinški isplativiji, nego što je to bio slučaj do ove borbe za naslov. Upravo je zbog manjka popularnosti odnosno marketinške neisplativosti predsjednik UFC organizacije Dana White zajedno s braćom Fertitta nije htio pružiti šansu Miočiću za borbu za pojas.

Težim putem do prilike za borbu za pojas

Vatrogosac iz grada Clevelanda, koji je kazao kako neće napuštati posao zbog UFC naslova te da će i dalje pomagati ljudima, morao je težim putem preko Marka Hunta i Andreija Arlovskog uvjeriti čelnike UFC-a da mu daju šansu za naslov. I dobio ju je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stipe je uletio umjesto ozlijeđenog bivšeg UFC prvaka Cainea Velasqueza i fantastično desnicom poslao na pod parteraša Werduma, osvojivši tako svoje snove i svom gradu konačno podarivši naslov prvaka u jednom sportu, a Hrvatima je poručio netom nakon borbe u kavezu kako imaju svog šampiona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moje putovanje tek je započelo. Ovo je moja godina. Sljedećih nekoliko godina su moje godine. Mislim zadržati ovaj pojas još jako dugo", napisao je Mičić u nedjelju na svom Facebook profilu.

U središtu zanimanja medija i javnosti

Posljednji puta kad se grad Cleveland veselio naslovu bilo je davne 1964. kad su NFL titulu u grad donijeli Cleveland Brownsi. Kako bilo, Miočić je od nedavno prvo ime UFC-a, pa mediji sad seciraju njegovu karijeru. Možda niste znali, ali Miočić je UFC-u je pristupio 2011. godine, nakon što je postao teškaški prvak NAAFS promocije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Miočić u tu je borbu ušao sa skorom 5-0, uz sve pobjede nokautom, a čekao ga je Bobby Brents, borac koji je u tom trenutku bio unutar niza od devet pobjeda. Ipak, Miočić je uspješno odradio ispit koji ga je odveo u UFC, gdje je tek godina kasnije postao nositelj najprestižnijeg svjetskog pojasa. Pogledajte tu borbu i način na koji je Miočić savladao opasnog protivnika na putu do UFC ugovora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo