PIJETRAJ PROGOVORIO O SVOM OTKAZU: / 'Svjestan sam da Savez cijeni poslušnost, šutljivost i poniznost, a u tome sam zakinut'

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Proslavljeni hrvatski trener reagirao je nakon što je dobio otkaz

26.9.2019.
17:19
Marko Prpic/PIXSELL
VOYO logo

Izvršni odbor Hrvatskog boksačkog saveza u četvrtak je jednoglasno smijenio Leonarda Pijetraja s pozicije izbornika boksačke reprezentacije nakon njegove press konferencije u ponedjeljak. Na konferenciji od gotovo od sat i pol je Pijetraj među ostali poručio kako se naš najbolji profesionalni boksač Filip Hrgović (profi skor 9-0) prvo mora kvalificirati ako misli braniti boje Hrvatske na predstojećim Olimpijskim igrama u Tokiju 2020.

Image
NOVI POTRES U HRVATSKOM BOKSU: /

Nakon teških optužbi na račun Hrgovića i Mavrovića Savez uručio otkaz Leonardu Pijetraju

Image
NOVI POTRES U HRVATSKOM BOKSU: /

Nakon teških optužbi na račun Hrgovića i Mavrovića Savez uručio otkaz Leonardu Pijetraju

Image
Foto: PIXSELL
Image
Foto: PIXSELL

Pijetraj (lijevo) i Hrgović (desno)

Poslao priopćenje

Nakon što je smijenjen, Pijetraj je poslao priopćenje medijima u kojemu iznosi svoju stranu priče.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priopćenje prenosimo u cijelosti

Izvršni odbor Hrvatskog boksačkog saveza danas me smijenio s mjesta izbornika seniorske muške boksačke reprezentacije. Svjestan sam da u posljednje četiri godine rezultati reprezentacije nisu blistavi, zalomila nam se tek jedna olimpijska bronca, jedno deveto mjesto na OI, jedno europsko zlato, tri europske bronce. Ovo su samo uspjesi reprezentativaca iz BK Leonardo u seniorskoj konkurenciji, medalje su u mom izborničkom mandatu osvajali i reprezentativci drugih klubova, ali bilo bi neprilično da se njima hvalim. Svjestan sam isto tako da Izvršni odbor Hrvatskog boksačkog saveza, među ostalim vrlinama, cijeni poslušnost, šutljivost i poniznost, a ja sam u tom smislu zakinut.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Svake večeri oko ringa i u ringu'

Uvjeren sam da će Izvršni odbor Hrvatskog boksačkog saveza pronaći stručnjaka koji neće nanositi takvu štetu boksu kakvu sam ja nanosio od 2015. godine, te koji će nastaviti nadasve bogatu seriju olimpijskih medalja u boksu od 1991. godine. U tome će moj nasljednik imati moju punu podršku, kao što sam i ja imao posljednjih mjeseci. Vrata moje trošne dvorane u Dubravi i dalje su otvorena svim boksačkim zaljubljenicima i boksačima dobre volje. Tamo sam svake večeri, oko ringa i u ringu. I tako već 30 godina.

I nije bilo potrebe sazivati Izvršni odbor, bila je dovoljna jedna riječ i ja bih se maknuo sam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čalić umjesto Pijetraja

Pjetraj je postao izbornikom u prosincu 2015. godine, a godinu dana kasnije Filip Hrgović je osvojio brončano odličje na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru. Upravo je Hrgović vjerojatno i najveći razlog zbog čega je Pijetraj smijenjen jer se u medijima usprotivio prijedlogu da Hrgović predstavlja Hrvatsku u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Tokiju, a hrvatski boksači nisu se proslavili na nedavnom Svjetskom prvenstvu u Jekaterinburgu, gdje su ubilježili samo jednu pobjedu.

Izvršni odbor HBS-a jednoglasno je izabrao Dorijana Ćalića za vršitelja dužnosti izbornika seniorske muške boksačke reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo