Iskusni Rus / Petar Milas konačno dobio protivnika, Mavrović upozorava: 'On nije respektirao ni Joshuu'

Borbu Petra Milasa i Denisa Bakhtova moći ćete gledati u subotu na RTL-u.

4.4.2019.
19:30
VOYO logo

Hrvatski boksač Petar Milas napokon je doznao ime suparnika za subotnju borbu u Njemačkoj. Bit će to iskusni Rus Denis Bakhtov koji je u bogatoj karijeri boksao i protiv Anthonyja Joshue.

Dvojica nesuđenih protivnika otkazali su zbog ozljede, a samo tri dana uoči meča Splićaninu su našli novoga suparnika. Koliko to psihološki utječe na pripreme, dobro zna Željko Mavrović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je sigurno stres i jedan mali šok, ali moramo na to biti spremni. Moramo se u kratko vrijeme preorijentirati, presložiti, adaptirati", rekao je Mavrović.

23-godišnji Splićanin u 13 mečeva zna samo za pobjedu. Milas se sada priprema za jedan od najvećih izazova svoje karijere. Jer s druge strane ringa stajat će  39-godišnji Rus Denis "Darth Vader" Bakhtov. 53 meča iza sebe - 39 pobjeda i 14 poraza, među kojima je i onaj od Anthonyja Joshue.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bakhtov je sa svojih 180 šest centimetara niži od Milasa, što mu sigurno neće ići u prilog, no Mavrović upozorava:

"Milas ima ovaj puta ozbljnog protivnika koji je boksao s Joshuom i koji se otvoreno potukao u tom meču i nije respektirao Joshuu. Izgubio je taj meč, sudac je prekinuo. Jak boksač koji može podnijet udaraca, vidio sam da je ponio nekoliko desnih direkata od Joshue, ima tvrdu bradu, školski odličan boksač."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao i Milas koji se neće boriti za europsku teškašku titulu prema EBU-u sve dok se Francuz Leonet ne oporavi. Iza Milasa je IBO internacionalni pojas, ali i WBC-ova titula prvaka Mediterana.

"Ima titulu, ima ispred sebe sjajnu budućnost, ali morat će proći ovakvih mečeva kao u u subotu. To mu je prvi pravi izazov, nije titula, nije veliki novac, a mora opravdati ono što je ostvario ulaskom na mala vrata", zaključio je Mavrović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A to će i dokazati u subotu u Münchenu, mjestu Milasova velika trijumfa prošle godine protiv Pianete. Od 22 sata na RTL-u.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo