Cro Cop otkrio: 'Mogao sam ostati invalid!'

Mirko Filipović na chatu Gol.hr-a prvi put je javno govorio nakon svoje posljednje profesionalne borbe. Pet dana nakon poraza od Royja Nelsona u Las Vegasu emocije su se slegle.

4.11.2011.
15:34
VOYO logo

"Dobro se osjećam i sretan sam. Težak period je iza mene i bitno je da je ta borba konačno gotova. Sretan sam što je ugovor istekao, ali žao mi je što sam zadnju borbu izgubio, to će me još dugo proganjati", istaknuo je Mirko i otkrio neke nepoznate detalje.

Naime, uoči okršaja s Nelsonom, ozlijedio se na trenigu, a liječnici su mu naredili hitnu operaciju!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imao sam tešku ozljedu, ali nisam o tome htio govoriti niti tražiti opravdanja. Ne želim biti mekušac i slabić, no moram ovo reći. Deset dana prije borbe pogodio sam Pata Barrya na treningu krošeom, a ja sam ozlijedio ruku, biceps. U Poliklinici Sunce rekli su mi da se to odmah mora operirati. Naravno, odbio sam pa su mi rekli da sam lud. Bez obzira na sve nisam htio odustati, šest mjeseci sam se spremao za to", objašnjava Cro Cop razloge riskantnoj odluci.

http://rd3.videos.sapo.pt/play?file=http://rd3.videos.sapo.pt/YRnobv4D4eQoYMcfrjzR/mov/1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što se vratio iz SAD-a konačno se posvetio zdravlju, no dijagnoza nije blistava.

"Sada sam obavio tu magnetsku rezonancu, tetiva je pukla i moram ju hitno operirat u utorak jer ću u suprotnom ostati invalid. Inače, takav oprativni zahvat mora se napraviti tjedan dana u roku od ozljede jer će se tetiva povuć gore ili dolje, a prošla su skoro tri tjedna", rekao je Mirko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč svemu, Cro Cop zna da je s mukama gotovo i ne žali što se borio.

"Usprkos ozljedi, mislim da je borba bila dobra, ali ta ruka me koštala. Pokušavao sam nešto napraviti sam, ali nisam ništa mogao. Ne tražim alibije, Nelson je pošteno pobijedio, samo mi je žao što se nisam oprostio pobjedom od UFC-a, ali zaista sam bio ozlijeđen. Većina ljudi bi odustala, ali to meni nije bila opcija. Bio sam svjestan posljedica, ali htio sam to napraviti", još jednom je istaknuo naš borac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rehabilitacije će potrajati.

"Nekoliko dana provest ću u bolnici, a onda će tri tjedna će ruka biti zamotana ruka pa slijede još dva mjeseca laganog razgibavanja. S rukom neću smjeti ništa raditi, atrofirat će mišić, ali vratit ću ja sve na mjesto", rekao je Mirko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spominjala se i oproštajna borba u Areni.

"To sada otpada definitivno. Htio sam se oprostiti po K1 pravilima., bila su dva velika borilačka imena u planu, no na moju veliku žalost je propalo. Moram misliti na svoje zdravlje jer ću ostati invalid, a to ne smijem riskirati. Tetiva se više neće moći nategnuti niti šarafima ako se sada ne posvetim sanaciji te ruke", kazao je Filipović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Borba protiv Nelsona je definitivno njegova posljednja.

"Je, i tako sam najavio i prije borbe, nema veze s porazom jer bij se svakako oprostio. Nisam planirao produživati ugovor", zaključio je Cro Cop.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike