OTKRIĆE POTRESLO BOKSAČKI SVIJET: / Novinar plasirao bombastičnu informaciju o Joshui; je li zbog ovog izgubio od Ruiza?

Image
Foto: Screenshot: You Tube

Pojavila se nova teorija razloga poraza Joshue u meču protiv Ruiza Jr.

5.6.2019.
19:00
Screenshot: You Tube
VOYO logo

Što se dogodilo protekle nedjelje u Madison Sqauer Gardenu, što je kumovalo porazu sad već bivšem prvaku Antohyju Joshui? Neki tvrde kako već neko vrijeme u ringu ne pokazuje ono najbolje od sebe, drugi pak tvrde kako je jednostavno naišao na boljeg boksača i kako nije sve u mišićima, snagi i veličini...

Image
ISPLIVAO DETALJ KOJI RAZOTKRIVA JOSHUU: /

Prvak je izgubio i prije nego što je borba počela; ovo niste vidjeli na TV-u

Image
ISPLIVAO DETALJ KOJI RAZOTKRIVA JOSHUU: /

Prvak je izgubio i prije nego što je borba počela; ovo niste vidjeli na TV-u

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Eddie Hearn natjerao svog pulena da nastupi protiv Ruiza?

Kako bilo, boksački svijet ima novog teškaškog prvaka, 29-godišnjeg Andyja Ruiza Jr., Meksikanca iz Kalifornije koji je postao prava boksačka senzacija jer je kreirao jedno od najvećih iznenađenja u povijesti boksa, uz onu pobjedu Bustera Douglasa nad Mikeom Tysonom. Sad se pojavila nova teorija poraza Joshue koja glasi da je Joshuina promotor Eddie Hearn natjerao svog pulena da nastupi protiv Ruiza, unatoč tome što je Joshua htio odustati od meča u posljednji trenutak, javlja američki Talksport u svojem tekstu:

"Anthony Joshua vs Andy Ruiz Jr: Glasine su da je AJ doživio nokaut u sparingu prije šokantnog poraza. Gareth A Davies je otkrio detalje. Mnogi su istaknuli da se Joshua u borbi borio daleko od onog što boksački posjeduje, čak i prije nego što je u trećoj rundi doživio noćnu moru, čime je započeo slijed događaja koji je doveo do gubitka svih pojasa prvaka. Uvaženi stručnjak za boks Gareth A Davies pojačao je ove tvrdnje, govoreći talkSPORTu: “Postoje priče da je, potencijalno i vjerojatno, Anthony Joshua imao sparing i u njemu je bio povrijeđen prije same borbe", piše TalkSport.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prilog toj teoriji ide i video, a u kojem Joshuin otac napada Hearna u pozadini, dok Ruiz daje pobjednički govor. Jasno je kako AJ pokušava smiriti oca Roberta koji je vidljivo uzrujan i Hearnu nešto objašnjava povišenim tonom...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imao je problem s okom s kojim je došao na borbu, imao je tragove na nosu, rez na nosu, i oteklina na jednom dijelu njegova lica. A tu su i neke - a to su samo glasine - da je možda bio nokautiran u sparingu. Neki su vidjeli znakove zabrinutosti u Joshuinom kutu. Možda je i dalje patio od posljedica toga".

Promotor Eddie Hearn obećao je pozvati se na klauzulu o ponovnom nastupu u ugovoru Ruiza Jr odmah nakon poraza... Rekao je:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

"Revanš će biti u Velikoj Britaniji u studenom ili prosincu. Sada ćemo vidjeti što je AJ, ovo će biti veliki revanš, ali Ruiz to zaslužuje. "

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, bivši prvak WBC-a Frank Bruno zabilježio je na Twitteru da je Joshua rekao "zašto se ja tako osjećam?" Tijekom jednog od rundi, sugerirajući pitanje iza njegova gubitka. Pisali smo i mi o tome isti dan nakon borbe...

Međutim, sam čovjek nije ponudio nikakve izgovore nakon poraza i umjesto toga odlučio dati Ruizu Jr sve zasluge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pobijedio me dobar borac", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bit će zanimljivo vidjeti koliko daleko ide, ali sve je to dio putovanja."

Inače, kao razlog zbog kojeg je Britanac htio odustati od nastupa jest navodni potres mozga koji je pretrpio nakon što je nokautiran na sparingu samo dva tjedna prije ulaska u ring. Joshua je navodno i sam znao da u takvom stanju nije pametno ulaziti u ring, u meč u kojem su tri titule bile na kocki, da "nije svoj" i da nije u stanju u kojem može pružiti svoj maksimum. Iako nema službene potvrde jer je potpisan je ugovor o tajnosti nekoliko boksačkih insajdera tvrdi da je Joshuu nokautirao američki teškaš Joey Dewejko, koji mu je u pripremama glumio Ruiza, što je također došlo od Garetha A Daviesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hearn je sve ove glasine, uključujući i onu da je Joshua htio odustati nakon nokauta, očekivano odbacio nazvavši ih “neviđenom glupošću”, te je na presici nakon borbe istaknuo kako je otac AJ-a bio samo uzrujan zbog poraza svog sina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike