sve prepoznatljiviji / 'On je rođeni borac, poseban je!' Filip Hrgović proglašen boksačkom nadom godine!

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

'Hrgović je rođeni borac, i to vrlo poseban. U zadnja dva meča znatno je podigao nivo', stoji u opisu našeg borca na uglednom boksačkom portalu

23.12.2018.
21:50
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Filip Hrgović definitivno ima potencijala uskoro postati jedno od top imena svjetskog boksa. 

Unatoč brojnim osporavanjima domaće javnosti, strani mediji itekako prepoznaju Filipov talent i snagu. Tako je o njegovim mečevima izvještavao ESPN, a posebnu pažnju posvećuje mu novinar Matt McGrain. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na poznatom boksačkom portalu The Sweet ScienceMcGrain je već ranije izdvojio Hrgovića kao jednog od najboljih mladih teškaša svijeta, a ovog tjedna je na istoj web stranici proglašen i boksačkom nadom godine. 

"Hrgović je rođeni borac, i to vrlo poseban. U zadnja dva meča znatno je podigao nivo suparnika - protiv Mansoura je zadivio nokautom, a impresivan je bio i protiv Johnsona, iako ne i spektakularan", napisao je McGrain. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U dugačkom tekstu na samom početku se ističe kako je izbor Hrgovića pomalo kontroverzan s obzirom na veliki broj talentiranih mladih boksača koji se natječu u čak 17 kategorija, ali McGrain ističe veliki Hrgin potencijal, naročito otkad surađuje s kubanskim trenerom Pedrom Diazom.

Kad je u pitanju Hrgovićev put prema eventualnom meču za naslov, McCrain je donekle optimističan. Prema njemu, Filip bi u narednoj godini mogao skupiti još tri pobjede i ući u top 10 teškaša svijeta. Kao najveće ime kojem se može nadati u 2019. spomenuo je poraženog iz meča Whyte - Chisora koji je na rasporedu ove subote, dok ga u borbi za neku od četiri titule ne vidi prije prve polovice 2020. No, i to samo ako se poklope sve okolnosti, a Deontay Wilder bude taj koji drži tron.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo