OGORČENI HRVATSKI PRVAK SAMO ZA NET.HR: / 'Ne želim biti taoc nečijih sitnih interesa, ovo nema više smisla'

Image
Foto: Screenshot

Aktualni prvak Hrvatske u teškoj kategoriji Josip Bepo Filipi za Net.hr je progovorio o uzimanju pauze od boksa i razlozima svoje odluke.

6.9.2017.
10:00
Screenshot
VOYO logo

Posljednji puta kad smo s njim razgovarali, bio je vidno razočaran što se nije našao na popisu putnika izbornika hrvatske boksačke reprezentacije Leonarda Pijetraja za Europsko prvenstvo u ukrajinskom Harkivu, koji se održao u lipnju ove godine.

SLUČAJ ODJEKNUO HRVATSKOM Pijetraj umjesto prvaka na EP pozvao svog boksača: ‘Da je to interes pojedinca, onda bi zvao i sina’

Ljeto proveo u rodnom Saliju

No isto tako, ustvrdio je kako će se odmoriti, napravit kratku pauzu, a onda vidjeti sa svojim klubom BK Gladijatorom. Pa tko zna, možda i među profesionalce. Niti u jednom trenutku nije odavao dojam da uzima pauzu od boksa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HRVATSKI PRVAK PREKINUO KARIJERU: ‘Ogorčen sam, kod nas ništa ne funkcionira. Psihički sam istrošen, ovo je kraj’

Hrvatskim boksačkim krugovima u utorak je odjeknula vijest da Josip Filipi, aktualni prvak Hrvatske u teškoj kategoriji, prekida karijeru. Dugo je Filipi razmišljao što i kako dalje. Imao je cijelo ljeto ispred sebe. Povukao se u svoje rodno mjesto Sali.

'Povlačim se na neko vrijeme iz boksa'

Da sve probavi. No, gorak okus je ostao. Pregorak... za uzimanje pauze od boksa. Od svega...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Povlačim se na neko vrijeme iz boksa. To, naravno, nije konačna odluka da zauvijek odlazim iz boksa. Još uvijek razmatram sa svojim timom BK Gladijator da možda prijeđem u profesionalce, jer ovo nema više smisla. Da netko drugi odlučuje o karijeri zbog nekih sitnih svojih interesa. Ne želim biti taoc ničijih sitnih interesa", kazao nam je u uvodu razgovora Josip Filipi i nastavio:

"Čemu ti sve titule ove države, čemu biti među najboljima u WSB-u kad ti netko kaže, 'dobar si, super si, prvak si, ali'... uvijek je neko ali. Ogorčen sam situacijom u hrvatskom boksu. Ovo nema smisla, nema tu budućnosti", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Čemu gubiti vrijeme?!'

Josip Bepo Filipi, nadalje, ističe i kako ga je najviše u svemu razočarao neodlazak u Harkiv na EP u boksu. Umjesto njega, na turnir je otputovao treći s PH, boksač BK Leonardo Alen Babić.

"To je definitivno bila kap koja je prelila čašu", naglasio je Filipi i istaknuo da je nemoguće da nije bio spreman, kako je Leonardo Pijetraj kazao, "jer se spremao dva mjeseca trenirajući tri puta na dan".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Boriš se, daješ čitavog sebe, cijeli moj tim je sebe dao za mene, za uspjeh, BK Gladijator je puno toga napravio da ostvarim ciljeve. I hvala im na tome. Ali, na kraju ti netko kaže ne ideš! I tako non-stop, samo se ponavlja isto. Ti stojiš, drugi prolaze, a vrijeme ide. Čemu gubiti vrijeme?!", iskreno je rekao Filipi i objasnio što, ako kojim slučajem, odlući ostati u boksu, treba dogoditi da zapliva u profesionalnim vodama.

Prvak Hrvatske, srebro s Mediteranskih igara, bronca iz Bakua, WSB...

"Za profesionalce se puno toga mora poklopiti. Pa ću zato uzeti pauzu da vidimo što se da napraviti i ako se stvari poklope, onda definitivno idem u profesionalce. No, sigurno da više neću boksati reprezentativno. Jer, ovo stvarno nema smisla", zaključio je Josip Filipi koji se, osim naslova prvaka Hrvatske, može pohvaliti i karijerom tijekom koje je uzeo srebro na Mediteranskim igrama iz 2013. godine, broncu na Europskim igarama u Bakuu, ali i nastupima u WSB ligi u kojoj je proveo tri sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo