ODVRATAN NEO-NACISTIČKI SKANDAL: / Pogledajte s kakvom je majicom u ring ušao šef jednog od poznatijih boksačkih klubova

Image

Riječ je o nacističkoj propagadnoj paroli koja se koristila od 1933. od 1945. godine

16.9.2019.
11:27
VOYO logo

Težak neo-nacistički skandal zatresao je Njemačku. Prema napisima Bilda i još mnogih uglednih njemačkih medija, na boksačkom meču između Alija Celika i Islama Ashabova, u subotu u Friedrichshafenu, dogodio se za njih doista skandalozan prizor. Naime, vlasnik boksačkog kluba Germanen Boxstall, Rene Hildebrandt, inače trener Islama Ashabova, ušao je u ring na kraju borbe u majici s kontroverznim natpisom "Kraft durch Freude", odnosno "Snaga kroz radost".

Riječ je o nacističkoj propagadnoj paroli koja se koristila od 1933. od 1945. godine u rekreacijskoj organizaciji nacionalsocijalista, a problem je još veći jer je prizor snimila kamera ProSiebenSat1 televizije. Ovaj incident već istražuje policija, a televizija je bila prva koja se ogradila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

"U potpunosti se ograđujemo od ovog incidenta. Boksač Ashabov sudjelovao je na ovoj priredbi kao kratkoročna zamjena za boksača koji je odustao, a ova promjena u 'Fight cardu' čak nije niti službeno prijavljena", kazali su s televizije.

"Boksač i njegov trener provjereni su ranije sa strane SES-Boxinga, a incident nismo mogli predvidjeti. Snimke s ove prirebe izbrisane su i više neće biti dostupne preko naše platforme", naglasili su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače ranFighting prenosi čak 200 boksačkih mečeva godišnje i također žale zbog ovog incidenta te naglašavaju kako će poduzeti sve mjere da se ovako nešto više nikada ne dogodi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo