NIŠTA OD JOSHUE / Nije dugo izdržao bez svoje ljubavi: Vraća se Tyson Fury, poznato kada, ući će u ring protiv opasnog Del Boya

Image
Foto: Profimedia

Tyson Fury se i službeno vraća boksu

20.10.2022.
11:38
Profimedia
VOYO logo

Aktualni profesionalni svjetski boksački prvak u teškoj kategoriji po WBC verziji Tyson Fury prije gotovo šest mjeseci odradio je meč protiv Dilliana Whytea na prepunom Wembleyju. Uvjerljivo je slavio tehničkim nokautom, nakon čega je sve šokirao i najavio - mirovinu!

Image
ZABORAVLJENI MEČ /

CroCopa umalo skupo stajao fair-play, pogledajte kako je očitao lekciju 'prljavom' Amerikancu

Image
ZABORAVLJENI MEČ /

CroCopa umalo skupo stajao fair-play, pogledajte kako je očitao lekciju 'prljavom' Amerikancu

No, mnogi su tada sumnjali u njegovu odluku te je svima bilo jasno kako ga Anthony Joshua i pogotovo Oleksandr Usyk mogu izvući iz penzije. Nije prošlo dugo prije nego što je Kralj Cigana počeo najavljivati povratak. Žestoko se obrušio na Usyka, pa na Joshuu te je od obojice zahtijevao da što prije prihvate njegovu ponudu i uđu u ring s mnogima najboljim teškašem na planeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako su se svi obožavatelji boksa nadali jednom od ta dva meča, od toga neće biti ništa, ali se Fury svejedno vraća svojoj ljubavi - boksu.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Tyson Fury ime je dobio po velikanu Mikeu Tysonu, ali su britanski mediji otkrili kako je rođen pod imenom Luke te mu je puno ime Tyson Luke Fury.

Iskusan, ali upitan

Sada je i službeno, Fury se u ring vraća 3. studenog, a protivnik će mu biti pomalo zaboravljeni Derek Chisora. Meč će se održati na stadionu Tottenhama u Londonu i to neće biti prvi put da se ovaj dvojac našao u ringu jedan nasuprot drugoga, dapače, već treći. Chisora je svoju profesionalnu karijeru otvorio s 14 pobjeda, a onda je 2011. "upoznao" Kralja Cigana koji ga je svladao nakon jednoglasne odluke sudaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Potom se Chisora okušao protiv Vitalija Klička, ali je Ukrajinac bio nesavladiv te je na isti način kao i Fury pobijedio popularnog Del-Boya. Uslijedio je i poraz tehničkim nokautom od Davida Hayea, a nakon niza od pet pobjeda za redom ponovno se sastao s Furyjem 2014. godine. Ishod? Slavlje Furyja nakon što je Chisorin kut odlučio da Del-Boy više ne može nastaviti. Chisora se u karijeri sastao i s Usykom te također izgubio, a do sada je odradio 45 mečeva u kojima je upisao 33 pobjede (23 nokautom) i 12 poraza.

"Idemo onda Del Boy! Vidimo se trećeg studenog u Londonu!", objavio je Fury na svojem Twitter profilu i tako potvrdio svoj povratak boksu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Usudili bi se reći kako danas 38-godišnji Chisora nije veliki zalogaj za Furyja te sa sigurnošću možemo zaključiti kako bi boksački svijet radije gledao dvoboj Fury - Usyk ili Fury - Joshua, ali što je tu je. Nije lako uočiti da je Del-Boy u svakom meču s najjačim imenima boksačkog svijeta upisao poraz, ali u borilačkim sportovima uvijek može doći do vleikog iznenađenja. Bilo kako bilo, svakako se radujemo povratku Kralja Cigana, možda je to samo uvod za neki od spektakularnih dvoboja…

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo