Ovaj 16-godišnji borac može pobijediti svakog

Albanija se vrlo vjerojatno može pohvaliti kako ima najboljeg mladog borca na svijetu. Njegovo ime je Reshat Mati, ima 16 godina, a ovo je priča o njemu.

17.2.2015.
13:09
VOYO logo

Prije nego što su ga nazvali "Albanski medvjed", nadimak mu je bio "Ljuti pas". Prije toga, pak, zvali su ga "Dijete koje udara". Adrian, koji je nekad davno služio i u Jugoslavenskoj narodnoj Armiji, i to pod generalom koji je kasnije i optužen za ratne zločine, otkrio je da, kada je njegov sin bio mali, još u koljevci, da je pokazivao pokrete borca. Da, već se tada znalo da će završiti u borilačkim vodama.

Ispostavilo se da je bio u pravu. Reshat Mati, kako se "Albanski medvjed" zove, ima 16 godina, živi na Staten Islandu, te je vrlo vjerojatno najbolji mladi borac na svijetu. Tome idu u prilog njegovi vrhunski rezultati. Dva puta juniorski olimpijski boksački šampion, sedam puta prvak svijeta u grapplingu, pet puta u jiu jitsuu, i dva puta u Muy Thaiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz to, on je najbolje plasirani boksač i kickboksač na svijetu u svojem godištu. A da stvar bude bolja ili, bolje rečeno, impresivnija, još nikada nije izgubio meč u slobodnoj borbi. Strašni rezultati, rezultati koje rijetko tko uspije ostvariti u svojoj sportskoj karijeri. Bez obzira na godine i godišta.

Primjerice, prošle godine se ovaj fantastični mladi borac natjecao u hrvanju za svoju srednju školu New Dorp High i ostvario skor 3:0, pobijedivši i kapetana, i seniore u momčadi. Njemu godine protivnika ne predstavljaju problem. Dapače, on se želi boriti sa starijima. Na turnirima je skoro pa nemoguće naći mladića njegovih godina koji mu se može ravnopravno suprostaviti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A kada pogledate njegovu sobu, zid pun trofeja, sve vam je jasno, piše portal New York.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Već sada imamo policu punu trofeja i iza kuće. Da, dobar sam, neću vam lagati.", objašnjava Reshat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegovo najjače oružje u borbama su sjajne boksačke tehnike koje posjeduje, jak i brzi udarac. Velika većina klinaca u njegovim godinama uglavnom napadaju nogama, jer je udarac nogom jači i putanja noge je duža, pa je teže dobiti kontra udarac u takvim situacijama. Bar oni tako misle. Međutim, on se na taj način ne bori. Reshat se uglavnom oslanja na boksačke tehnike i upravo zbog toga pobjeđuje. Posebno to vrijedi za MMA i Muay Thai.

"Puno njih je jako sporo. Ono što nastojim napraviti je ući u borca, zadati mu šest, sedam udaraca i izaći van njegova dosega udarca. Cilj je udariti protivnika i ne biti udaren", objašnjava "Albanski medvjed".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reshat 2020. želi nastupiti na Olimpijskim igrama u boksu, tada kao 21 godišnjak. Nakon toga se misli otisnuti u profesionalne vode. Možda u MMA, možda u boks, kickboks, možda u sva tri sporta. Svi oko njega, njegova obitelj, sparing partneri, treneri, govore kako bi i ranije mogao u profesionalce, samo kad bi to on htio. Ali, ne želi. Želi ostati amaterski borac, zbog Olimpijskih igara. Jer, bez olimpijske medalje po njemu nema uspjeha u sportu. Stoga, zapamtite ime ovog mladića, Reshat Mati. Za njega ćete u budućnosti sigurno još čuti...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo