NE MOŽE BEZ SKANDALA: / Pogledajte kako je velika UFC-ova zvijezda prljavim trikom prevarila sustav. Ali smjet će se boriti

Image

Atletska komisija New Yorka odmah je reagirala

2.11.2019.
11:24
VOYO logo

Poprilično skandalozan prizor mogao se vidjeti na vaganju uoči dugoočekivane spektakularne UFC 244 priredbe u New Yorku. Naime, domaći borac Kelvin Gastelum izveo je vrlo prljav trik prilikom vaganja kako bi dospio na traženu kilažu, koju očito nije imao.

Gastelum je ostao posljednji borac koji se trebao pojaviti na vaganju jer je do tada odugovlačio s izlaskom na vagu. Međutim, kada je došlo konačno vrijeme da stane na vagu, Gastelum je došao s dvojiom tipova koji su nosili ručnik te svojim treneom. Skinuo je potom sve sa sebe kako bi valjda izgubio još koji gram, ali onda je uslijedio vrlo sporan trenutak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Varao na vagi

Tada je, što nije praksa, iza njega stao njegov trener, a ovaj se, misleći valjda da nitko tamo ne gleda, laktom naslonio na njegovo rame. Vaga je na koncu stala na 83.5 kilograma, to jest pola kile manje od granice, a to je također neuobičajeno jer borci koji na silu skidaju kile uoči vaganja obično na vagi imaju koji gram manje od tražene težine, a ne pola kile kao u slučaju Gasteluma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Atletska komisija New Yorka odmah je reagirala i rekla da će istražiti cijeli incident, ali istovremeno će dozvoliti da se Gastelum bori s Darrenom Tillom.

"Kontakt s osobom iza njega je postojao i to je kršenje pravila. Međutim, nije mogao značajno smanjiti svoju težinu, tako da će se ova borba održati prema rasporedu", stoji u njihovu obrazloženju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo