NE BI BILO PAMETNO DA SE HRGOVIĆ BORI S NJIM U OVOJ FAZI KARIJERE: / 'On je monstrum, melje svoje suparnike, masakrira ih'

Image
Foto: PIXSELL

Razgovarali smo s borilačkim stručnjakom Markom Petrakom o Filipu Hrgoviću nakon pobjede nad Gregoryjem Corbinom

27.5.2019.
21:49
PIXSELL
VOYO logo

Nema sumnje, "Team Sauerland" napravio je dobar posao kad su sklopili suradnju s najpoznatijim boksačkim promotorom današnjice, 40-godišnjim Britancem Eddijem Hearnom, oko karijere Filipa Hrgovića.

Image
AMERIKANCI NALJUTILI HRGOVIĆA: /

Hrvatski nokauter ovom se nije nadao; 'Je li to netko namjerno, je li CIA ili netko treći, ne znam'

Image
AMERIKANCI NALJUTILI HRGOVIĆA: /

Hrvatski nokauter ovom se nije nadao; 'Je li to netko namjerno, je li CIA ili netko treći, ne znam'

Karijeru mu po novom vodi i 'Matchroom Boxing'

Naime, osim Sauerlanda karijeru mu po novom vodi i “Matchroom Boxing”, promotorska kuća pod vodstvom upravo Hearna, čovjeka koji vrlo uspješno brine o nastupima i imidžu svjetskog teškaškog prvaka Anthonyja Joshue, Oleksandra Usika i niza uglednih teškaša kao što su Povetkin, Whyte, Hunter, Parker, Chisora...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hearn je već sada, unatoč tome što je još relativno mlad, najveći promotor izvan SAD-a, a kako je zakoračio i na američko tržište koje želi osvojiti ne bi nas čudilo da za koju godinu bude etiketiran i od Amerikanaca kao najmoćniji promotor na svijetu, ono što je svojedobno bio glasoviti Don King.

'Dobro napravili što su uzeli Eddieja Hearna'

"Sauerland je shvatio da oni ne mogu sami. Ako hoće zaista od Hrge napraviti boksačku megazvijezdu i budućeg svjetskog prvaka mora uzeti još većeg i jačeg saveznika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zato su dobro napravili što su uzeli Eddieja Hearna koji ima iskustva u organizaciji mečeva 'preko bare'. To im je bio sjajan potez jer, u konačnici, lova se zarađuje na američkom tlu kad govorimo o boksu. Naravno, i Engleska je tu. Vjerojatno će se budućnosti kombinirati te dvije scene.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

ZAGREB, Dec. 9, 2018 Filip Hrgovic (L) of Croatia fights with Kevin Johnson of USA during Fight Night Zagreb held at Drazen Petrovic Hall in Zagreb, Croatia, on Dec. 8, 2018. Filip Hrgovic defended the international WBC title against Kevin Johnson., Image: 401461191, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Zuma Press - News

'To što trenira u Miamiju s Pedrom Diazom dobra je stvar za njega'

Mislim da to što trenira u Miamiju na američkom tlu s Pedrom Diazom i što tamo gradi boksačku karijeru dobra stvar za njega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije imao uoči meča s Corbinom nikakvo navikavanje na vremensku razliku, nije morao dolaziti prije u Ameriku. Sve mu je tijekom priprema odgovaralo i sve navedeno se pokazalo kao pun pogodak", kazao nam je u uvodu razgovora novinar borilačkog portala Fight Site Marko Petrak.

Osobno se Hearn uvjerio u mogućnosti hrvatskog boksača u MGM National Harboru, velebnom odmaralištu i hotelu najviše kategorije u Oxon Hillu, gradiću 16 km od političke prijestolnice SAD-a Washingtona, gdje je u nedjelju ujutro po hrvatskom vremenu svjedočio Hrginom ekspresnom nokautiranju 38-godišnjeg Amerikanca koji je u tom meču nestao za 60 sekundi... Borilački spektakl u Marylandu UŽIVO je prenosila RTL Televizija, a tekstualno portal Net.hr...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“On je opasan čovjek, kažem vam, opasan čovjek. Udario ga je u predjelu glave toliko da su mu noge zaplesale. Hrgović je životinja i bit će veliki problem za brojne teškaše svijeta”, kazao je za RTL Televiziju Eddie Hearn.

'Hearn će prije svega ciljati da Joshuu gurne na američko tržište, a tek onda Hrgu'

Znači li to možda kako Hearn želi osvojiti američko tržište upravo s Hrgovićem?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da će prije svega ciljati da Anthonyja Joshuu gurne na američko tržište. Joshua sad treba debitirati u Americi protiv domaćeg borca Andyja RuizaJr. 1. lipnja u Madison Square Gardenu u New Yorku.

Trebali su Hearn i Joshua imati veliku američku premijeru protiv Jarrella Millera, boksača koji je pao na tri različita stereoida, ali zbog spomenute doping afere to se nije dogodilo. Eddy Hearn planira od Joshue napraviti veliku zvijezdu i tako ga monetizirati na američkom tržištu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A nakon toga, mislim da je Hrgović slijedeći na redu, ali već sad mu malo-pomalo grade ime, pa kad jednog dana dođe na veliku scenu, kad i ako bude boksao za svjetsku titulu da bude već poznat, da ima iza sebe neku povijest, boksački CV, da bude boksač s pedigreom".

Iako se ne zna s kim će se Hrga boriti u svom devetom profi meču, sve se glasnije spominje da će to biti Britanac Joseph Joyce. Radi se o 33-godišnjem Londončaninu koji je ostao bez protivnika, a koji je u prošlosti pobijeđivao našeg boksača. Dogodilo se to u Svjetskoj boksačoj ligi (WSB) 2013. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Joyce pobijedio Hrgu 2013. godine na bodove

Joyce ima neporaženi skor isto kao i Hrgović, samo jednu pobjedu više i u svim je mečevima nokautirao svog suparnika, dok Filip u osam profesionalnih ogleda ima šest pobjeda nokautom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema BoxRecu, Joyce je na iznenađujućem 28. mjestu svjetskih teškaša, Hrgović na 15. Na OI u Riju 2016. našao se na postolju ispred Hrge koji je tada osvojio broncu, nakon što je u polufinalu olimpijskog turnira poražen od zlatnog Francuza Tonyja Joke. Frank Warren, član internacionalne boksačke Kuće slavnih od 2008. i odnedavno novi promotor Joea Joycea, htio bi vidjeti Hrgovićevo ime na fight-cardu protiv svog boksača...

Image
Image
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, Joyceov menadžer Sam Jones prije nekoliko dana na svom Twitter profilu, osvrnuvši se na intervju Eddieja Hearna, napisao je kako nikad nije rekao da je Joyce dobio ponudu od sedam znamenki, nego da želi ponudu od sedam znamenki, što bi značilo da njegov boksač i promotorski tim imaju drugačije planove.

"Osobno znam sve ponude koje mu pristižu. Joyce je već jednom pobijedio Hrgovića u WSB-u i definitivno će se ponovno boriti s njim i pobijediti ga, ali kad za to dođe vrijeme”, napisao je Sam Jones na društvenim mrežama i tako dao do znanja da još, prema njima, nije došlo vrijeme za borbu Joycea i Hrgovića jer oni očito imaju drugačije, financijski unosnije planove...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Joseph Joyce je najpodcijenjeniji boksač koji može svakom napraviti probleme'

Međutim, u boksu se sve brzo mijenja...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Joe Joyce je jedan monstrum od čovjeka i trenutno mislim da je na svjetskoj boksačkoj sceni teške kategorije, kad govorimo o profi boksu, najpodcijenjeniji boksač koji može apsolutno svakom napraviti probleme, uključujući i onima najvećima poput Joshue, Furyja ili Wildera.

Radi se o izuzetno čvrstom čovjeku koji teži preko 115 kg, jako je pokretan i može primiti jako puno udaraca. Nevjerojatno je što može primiti. On svojim tempom i time što melje suparnika skrši njihovu volju i brzo ih počne masakrirati. Tako da nisam siguran da li je Joe Joyce u ovom trenutku dobar izbor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Joe Joyce (right) and Alexander Ustinov during their Heavyweight bout at The Lamex Stadium, Stevenage., Image: 434543630, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Press Association

Hrgović trenutno gradi karijeru. Ja mu osobno ne bih poželio taj meč. Gledao sam njihovu posljednju borbu u WSB-u, Hrga je bio dobar prvu rundu ali točno se vidjelo, može se vidjeti na You Tubeu, ono što se svim protivnicima događa.

A to je da nekog vremena shvate da nasuprot sebe imaju stijenu koju je nemoguće nokautirati, ili je bar vrlo teško, a ovaj ide naprijed, obeshrabruje svoje protivnike i melje ih na kraju. Hrgović od tada pa do danas nije nešto posebno dobio na težini, dok je Joyce nekih 15 kg teži nego tada. Ne znam stvarno zašto bi izabrali njega za suparnika, mislim da još nije došlo vrijeme za taj meč, da mu to ne treba", upozorava Marko Petrak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

single club/league/player publications/services.

Joe Joyce (white/black shorts) defeats Alexander Ustinov during a Boxing Show at Stevenage Football Club on 18th May 2019 Frank Warren & Queensberry Promotions Show, Boxing, Stevenage Football Club, Lamex Stadium, Hertfordshire, United Kingdom - 18 May 2019, Image: 435101871, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY No use with unauthorised audio, video, data, fixture lists (outside the EU), club/league logos or "live" services. Online in-match use limited to 45 images (+15 in extra time). No use to emulate moving images. No use in betting, games or, Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Rex Features

Image
Image

23rd February 2019, O2 Arena, London, England; IBO super middleweight world title fight, James De Gale versus Chris Eubank Jr; Undercard fight shows Joe Joyce lands a right hook on Bermane Stiverne, Image: 415565711, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Actionplus

Napredak pod Pedrom Diazom

Hrgović se za Corbina, kao što smo već čuli u razgovoru, spremao u kampu na Floridi. Kompletne pripreme “El Animal” je odradio na Floridi kod svog odnedavno glavnog trenera, uglednog kubanskog boksačkog trenera Pedra Diaza. Otkako surađuje s njim napredak je vidljiv iz borbe u borbu. Diaz je Hrgu boksački oplemenio.

Također, Filip je u kampu dobio 4 kilograma, imao je ukupno 12 kilograma manje od svog protivnika isto kao i u meču protiv Kevina Johnsona u Zagrebu, u svojoj prvoj obrani WBC internacionalne titule u prosincu prošle godine u Draženovom domu. Tako je Hrgović nikad teži, kao profesionalac, dočekao borbu s Corbinom...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

04.12.2018., Zagreb - Otvoreni trening Filipa Hrgovica pred subotnju borbu protiv Ytalo Perea. Photo: Igor Soban/PIXSELL

"Ja ne kažem da Hrgović nema uopće nikakve šanse protiv Joycea koji je dobio neke stvarno jake boksačke poput Stivernea itd... Britanac je trenutno među najboljim teškašima svijeta.

Hrgović je pod Pedrom Diazom napredovao, to sigurno, i ako dođe do toga meča s Joyceom, ima šansu u njemu. To nije upitno. No, u ovoj fazi njegove karijere kad mu je cilj postati svjetski prvak, gdje on profesionalno boksa malo više od godine i pol dana, ima i boljih protivnika za Hrgu u ovom trenutku. Tako da...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali, da Hrgović napreduje svakim sljedećim mečem, pa to se vidi prema rezultatima, kako boksa i čini se kako mu godi trening i rad s njim. Drago mi je zbog toga", objašnjava nam Marko Petrak koga smo pitali i koliko je realno da se dogodi meč za naslov prvaka svijeta između Hrgovića i Joshue?

Joshua u svom vlasništvu ima tri od četiri glavna svjetska pojasa u ovome sportu. IBF naslov od 2016., WBA (Super) naslov od 2017., a WBO pojas od ožujka 2018. godina, uz onaj verzije IBO iz 2017.

Naravno da se u današnjem boksu svatko tko vrijedi, tko ima ambiciju u ovom sportu, želi boriti s takvim borcem, s takvom megazvijezdom, isto kao i Hrgović koji je poslao poruku čitavoj teškoj kategoriji...

'Čovječe, borit ću se s bilo kim, bilo gdje, bilo kad'

“Čovječe, borit ću se s bilo kim, bilo gdje, bilo kad… Rekao sam to svojim promotorima, takvo što me ne trebaju uopće ni pitati. Želim se boriti sa svima, hoću najveće protivnike, najveća imena teške kategorije. Želim najbolje boksače…

Kada sam pod najvećim pritiskom, tada sam najbolji. Veselim se velikim mečevima, bilo s Joyceom ili nekim drugim, s bilo kim tko se želi sa mnom boriti. To je na mom promotoru za odlučivanje, da procijeni je li to pravi potez za mene. Moj posao je samo da se borim”, kazao je u razgovoru za IFL TV Filip Hrgović, kao i neposredno u ringu nakon meča, te i za RTL Televiziju...

'Nije još došao trenutak za borbu protiv Joshue'

Filip je nestrpljiv, naravno da ima veliku želju što prije ući u ring s onim najboljim, no do tog trenutka ipak će morati još pričekati, pobjeđivati, postepeno graditi karijeru. To je istaknuo i Eddie Hearn o čemu više možete pročitati - OVDJE.

Teška kategorija je eksplodirala i eventualni poraz u takvoj situaciji značio bi veliki korak unazad. Petrak nam je na sve navedeno kazao:

"Prvo, Hrgović mora doći do još većeg skalpa u karijeri da bi postao marketinški zanimljiviji, prije svega Hearnu i njegovim ljudima, promotorima, koji bi od toga meča mogli napraviti pravi spektakl i izazvati dovoljan interes, kako bi ga dobro prodali.

Jer, jasno je da Anthony Joshua iza sebe ima najveći promotorski tim na svijetu koji pazi u kojem trenutku treba što napraviti. Hrgović i Joshua imaju istog promotora, tako da će Hearn izabrati najbolji trenutak za tu borbu, ako do nje dođe. Ja mislim da taj trenutak još nije došao, daleko je on od zvijezdanog statusa kakav bi bio potreban da se takav meč održi, da izazove dovoljno veliki interes, te da se tako proda što više PPV-ova.

Evo, tek sad Ring Magazin piše o Hrgoviću kao o budućoj zvijezdi, on tek sad dolazi na veliku scenu i ono što je Hearn rekao za period od dvije godine, to je dosta realno", zaključio je Marko Petrak.

Image
Image
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo

Još iz rubrike