U vezi ovog slučaja oglasio se hrvatski profesionalni boksač

Istinski velikan hrvatskog sporta Ante Kostelić otišao je nedavno s 82 godine u zasluženu mirovinu. Otac najbolje skijašice i skijaša u povijesti Hrvatske – Janice i Ivice Kostelića odlučio je da je vrijeme da prestane trenirati hrvatsku skijašku reprezentaciju.

Legendarni Gips bio je kovač mnogih medalja i njegovo će ime ostati upamćeno u hrvatskoj povijesti, no u javnosti su odjeknule njegove izjave kako će nakon svih tih uspjeha imati mirovinu 2500 kuna.

U vezi ovog slučaja oglasio se hrvatski profesionalni boksač Alen Babić koji je žestoko komentirao napade na Kostelića koji su se pojavljivali u medijima i na društvenim mrežama.

"Napravio sam nešto što već dugo nisam. Ušao sam u komentare samo da vidim je li se nešto promijenilo. Moji Hrvati, braćo moja, mene je sramota. Za ovakvog čovjeka onakve komentare?", napisao je Babić na svoj Instagram.

Trebalo bi se to promijeniti

Od sljedeće godine, kako doznaje RTL Sport, treneri osvajači svjetskih i olimpijskih medalja primat će sportsku mirovinu, baš kao i igrači.

“Mislim da je Ante nešto krivo shvatio, nismo još ni predali zahtjev za njegovu mirovinu. Ne može se znati kolika će ona biti iako mi imamo neke okvirne kalkulacije i njegova mirovina bi trebala biti neusporedivo veća”, rekao je za RTL direktor hrvatske skijaške reprezentacije Vedran Pavlek.