Play ponuda

Mirko pokazao kako izgleda ruka koju je spasio!

shimmer fallback

Mirko Filipović i dalje se oporavlja od operacije tetive desne ruke. Istaknuo je kako će spreman dočekati K-1 turnir u Areni 10.

9.12.2011.
19:08
Play ponuda

Cro Cop je ozlijeđen krajem listopada nastupio protiv Roya Nelsona.

"Gips skidam 20. prosinca, a onda kreću prave pripreme za K-1 borbu u Areni 10. ožujka. Veselim se boriti pred domaćom publikom, a za naš mentalitet je K-1 prihvatljiviji je od ultimate fighta jer nema hrvanja. Našoj će publici K-1 biti zanimljiviji od slobodne borbe", kazao je Filipović za Fightsite.hr.

Hrvatski borac uvjeren je kako će se puno lakše spremiti za K-1.

"Borbe su kraće i puno se lakše kondicijski spremiti. Runda traje dvije minute kraće. Nema hrvanja, nema partera, što olakšava", rekao je Mirko.

Ambicija mu nikad ne nedostaje.

"Uvijek ću imati neke ambicije. Borilački sport je za mene sve. Ja ovo ne odrađujem samo zbog borbe. Ipak, ova borba će mi biti vrlo važna, jer dolazi nakon tri poraza. Nastupam u Hrvatskoj, ovo će biti izazov, ali nadam se da ću se dobro spremiti i da će to biti jedan vrhunski spektakl", poručuje Mirko.

Progovorio je Cro Cop o svojoj ozljedi zbog koje jednostavno nije bio pravi u meču protiv Roy Nelsona.

"Liječnici su potvrdili da je do ozljede došlo zbog kronične pretreniranosti, ništa drugo. Ozljeda se dogodila desetak dana uoči borbe i s obzirom da sam trenirao pet mjeseci za tu borbu, ja sam bio odlično spreman. Nažalost dogodila se ozljeda i nisam htio odustati jer znam da bi na novu borbu morao čekati šest mjeseci. Ionako sam bio svjestan da me operacija čeka i nakon borbe", kaže Filipović.

http://rd3.videos.sapo.pt/play?file=http://rd3.videos.sapo.pt/YRnobv4D4eQoYMcfrjzR/mov/1

Desna ruka bila je veliki problem, jer ju nije mogao kontrolirati.

"Nakon prve kontrakcije ruka je bila bezopasna. Ruku uopće nisam osjetio u borbi. Bez obzira na to ja ne želim umanjiti pobjedu mog protivnika ni tražiti sad neki alibi. To je takav sport", rekao je naš borac, te dodao:

"Liječnik kaže da sam uhvatio zadnji vlak, jer kad tetiva pukne, povlači se prema ramenu. Oni su morali tu tetivu nategnuti i šarafom ju zašarafili, međutim ako prođe previše vremena onda se ta tetiva više ne može nategnuti jer se previše povuče gore i onda bi ostao invalid na tu ruku. Ruka bi bila pet puta slabija od lijeve."

"Nisam ostvario plan, ali želim se zahvaliti ljudima u UFC-u. Oni su me platili dobro. Dao sam sve od sebe, ali bio sam jako zasićen", zaključio je Cro Cop.

Play ponuda
Play ponuda