[FOTO] MAX HOLLOWAY U 'RATU ZA EDMONTON' OBRANIO POJAS PRVAKA: / Bilo je to pet rundi bespoštedne tučnjave

Image
Foto: Profimedia

Max Holloway obranio je pojas prvaka perolake UFC kategorije

28.7.2019.
13:42
Profimedia
VOYO logo

Fantastično je noćas bilo na UFC 240 eventu u kanadskom Edmontonu. U nedjelju rano ujutro po hrvatskom vremenu u elitni MMA Octagon ušla su dva borca u borbi za pojas prvaka perolake kategorije, prvak Max Holloway i Frankie Edgar. Nakon pet rundi bespoštedne borbe Holloway je obranio pojas prvaka jednoglasnom sudačkom odlukom, javlja ugledni američki ESPN.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

MAKLJAŽA NA NJIHOV NAČIN: Udarci su samo sijevali, publika je bila u ekstazi

Image

MAKLJAŽA NA NJIHOV NAČIN: Udarci su samo sijevali, publika je bila u ekstazi

Holloway je bio bolji, ali Edgar je pokazao kvalitetu unatoč porazu

Holloway je jednostavno bio bolji, spremniji i fizički superiorniji borac od Frankieja Edgara, "koji je još jednom dokazao kako je čvrst, taktički uvijek spreman borac koji nikad ne odustaje, ali je ovog puta ispred sebe imao težak zadatak". Edgar je zapravo bolje otvorio borbu, bio je agresivniji i time je on postao onaj koji se kreće prema naprijed. Skupljao je bodove do trenutka kad je Holloway krenuo naprijd i podignuo tempo. Jako je dobro Holloway branio rušenje, posebno uz ogradu kaveza gdje je Edgar inače najbolji.

Podignuo tempo borbe

Holloway je posljednje dvije runde podignuo tempo, pametno se kretao i radio štetu većinom direktom, tako da su te runde otišle njemu u korist. Dojam je na kraju bio da je Edgar dobio prvu rundu, dok su ostale pripale Maxu, no tako nije razmišljao niti jedan sudac. Dvojica su svih pet dali Hollowayu, dok je jedan odlučio Edgara nagraditi s dobivenim dvjema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cris Cyborg vratila se starim navikama

Cris Cyborg vratila se pobjedama i u poziciju gdje može pregovarati oko revanša protiv prvakinje Amande Nunes, no za to je morala savladati Feliciju Spencer. ESPN za Spencer piše kako je bila hrabra i uporna u ovoj borbi, ali za nešto više nije imala priliku niti šansu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo