Hrvatska legenda progovorila o nevjerojatnih 100 milijuna dolara

Jedna od vječnih legendi boksa, Lennox Lewis, objavio je u četvrtak gotovo nestvarnu vijest.

11.10.2013.
8:32
VOYO logo

E, to je bio direkt! 48-godišnji Lennox Lewis, iziritiran desetogodišnjom vladavinom braće Kličko, najavio je potez vrijedan divljenja. Posljednji neprikosnoveni svjetski teškaški prvak koji je u mirovinu otišao prije deset godina, odlučio se vratiti u ring i srušiti carstvo braće Kličko, konkretno Vladimira Klička - ako mu za to plate 100 milijuna eura.

Starijeg brata Vitalija je već pobijedio tehničkim nokautom 2003. godine, u zadnjem profesionalnom meču.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj scenarij Rockyja 3 je za Sportski.net prokomentirao Željko Mavrović, velikan koji je Lennoxa Lewisa držao na rubu nokauta u onoj slavnoj sedmoj rundi daleke 1998. godine.

Vijest o mogućem povratku Lennoxa zvuči fenomenalno, zar ne? "Zaista je. On je bio fenomenalan boksač. S time da ja imam tri i pol godine manje od njega pa sam osjetio što znači ponovni ulazak u trening. Nije to samo odboksat' meč, treba se i pripremiti za taj meč. Lennox najbolje poznaje svoje tijelo i što mu tijelo može pružit'. Meni je moje tijelo kroz niz ozljeda pokazalo da ga ne mogu pripremit' za ono što sam ja želio. Pitanje je koliko Lennox trenutno trenira. Možda zaista već je u kontinuitetu treninga, ja ne poznajem situaciju, ali u svakom slučaju, s onim što je odboksao do sada, sa svojim imenom i veličinom, on je u situaciji da može tražit' jednu ovakvu cifru. Ma to je sjajno, sve skupa", kaže slavni Šaka sa Srednjaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Željkov meč s Lewisom bio je antologijski. Iako je fizički jači Britanac na kraju pobijedio tijesno na bodove, dotad nepobijeđeni Hrvat i vladar Europe je ispisao povijest. Imao je prvaka svijeta na konopcima...

//www.youtube.com/embed/ysBrm5rB72o Pogledajte antologijski okršaj Mavrovića i Lewisa iz 1998. godine

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od tada gotovo da i nismo gledali napetiji okršaj za svjetsku titulu. Lennoxovo ime jamči spektakl i zaradu, pa ako se bogati ruski investitori odluče udvostručiti svoju ponudu na 100 milijuna dolara (trenutno nude 50), Lewis najavljuje da će biti spreman. Treba mu, kaže, pola godine za pripremu meča.

Iznos zapravo i nije tako nedostižan? "Pa nije, moglo bi se skupiti. Vjerojatno da bi neki Rusi mogli to sve zajedno posložiti", nada se Mavrović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Teško je teoretizirati, ali što mislite kako bi se ta borba mogla razviti? "Ja vjerujem da je Lennox u punoj snazi bio bolji boksač od oba brata Kličko. Ali danas, zaista je tu toliko parametara da je teško reći kako bi to izgledalo. Sigurno je da bi to bio jedan veliki, spektakularan meč! Lewis bi zbog svoje fizičke konstitucije imao puno više šansi od nekih drugih boraca koji su u dosadašnjim borbama bili inferiorni braći Kličko, ali kažem, nemoguće je reći što bi se točno dogodilo".

Prošlo je skoro tjedan dana od borbe Vladimira Klička i Povetkina. Što mislite s distance, kakvu je sudac odigrao ulogu? Da je sudac kažnjavao Kličkovo držanje, kao što je i trebao, to bi bio puno izjednačeniji meč. Sigurno da bi Povetkin imao puno veće šanse i da bi to bilo puno, puno neizvjesnije", zaključio je slavni Irokez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo