MATEA JELIĆ NAJMANJE BRONČANA: / Odlične vijesti stižu iz dalekog Japana

Image
Foto: PIXSELL

Matea Jelić (TK Marjan) osigurala najmanje broncu u kategoriji do 67 kg na Grand-Prix G-4 turniru

14.9.2019.
13:00
PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska taekwondoistica Matea Jelić (TK Marjan) je na drugom ovogodišnjem Grand-Prix G-4 turniru koji se održava u japanskom Chibu osigurala najmanje broncu u kategoriji do 67 kg.

Ona je drugog dana turnira na putu do polufinala slavila protiv Belgijanke Craen Indra (6-5) u prvom kolu, zatim protiv Brazilke Santos Caroline (2-0) u drugom kolu i u četvrtfinalu protiv članice TK Dubrave Doris Pole (4-0).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije nje prvog dana turnira od ostalih hrvatskih predstavnika na borilišta su izašli Nikita Glasnović (TK Marjan) koja je u kategoriji do 57kg zaustavljena u četvrtfinalu, Bruna Vuletić (TK Marjan) koja je u istoj kategoriji poražena u prvom kolu kao i njihov klupski kolega Lovre Brečić u muškoj konkurenciji u kategoriji do 68kg.

Drugog dana su na tatami izašli Leon Glasnović (TK Marjan) u kategoriji do 58kg, ali je zaustavljen u prvom kolu dok je Vedran Golec (TK Osvit) u kategoriji do 80kg stigao do četvrtfinala, kao i Doris Pole (TK Dubrava).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Chibuu na turniru G4 kategorije koji okuplja 32 najbolja borca s olimpijske liste je 11 hrvatskih taekwondoaša koji love bodove za normu za OI u Tokiju iduće godine. Prvih šest najboljih boraca na olimpijskoj listi osigurava izravan plasman na Olimpijske igre u Tokiju 2020., a do zatvaranja te liste ostala su svega još tri mjeseca. Mateja Jelić je peta na olimpijskoj rang listi, a Nikita Glasnović sedma, dok je Lovre Brečić osmi.

Na borilišta još trebaju izaći Kristina Tomić (TK Osvit, -49kg), Lena Stojković (TK Marjan, -49kg), Toni Kanaet (TK Marjan, -80kg) i Ivan Šapina (TK Osvit, +80kg).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo