KING KONG PROTIV GODZILLE / Najjači čovjek na svijetu šokirao MMA svijet: Sudar divova zaintrigirao mnoge; Težili zajedno čak 266 kilograma

Image
Foto: Screenshot: You Tube - KSW

Mariusz Pudzianowski, peterostruki 'Najjači čovjek na svijetu', nastavio svoj pobjednički niz u MMA vodama. Protekle subote nokautirao je diva iz Senegala, King Konga od čak 148 kg, Bombardera za svega 18 sekundi.

26.10.2021.
13:49
Screenshot: You Tube - KSW
VOYO logo

Najjača europska MMA promocija, poljski KSW, proteklog je vikenda imala zanimljiv event. Poljski grad Lodz ugostio je KSW 64 prirebu. Nažalost, naš borac Filip Pejić Nitro kao jedini hrvatski predstavnik na ovoj priredbi nije uspio doći do pobjede. Daniel Rutkowski nokautirao ga je high kickom sredinom druge runde.

Privukli najviše pažnje javnosti

Image
'NITRO' PAO U DRUGOJ RUNDI /

Debitant nokautirao Filipa Pejića, morala mu se ukazivati pomoć

Image
'NITRO' PAO U DRUGOJ RUNDI /

Debitant nokautirao Filipa Pejića, morala mu se ukazivati pomoć

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mariusz Pudzianowski i Serigne Ousmane Dia vjerojatno su privukli najviše pažnje na ovoj priredbi zbog svojih gabarita. Neki strani mediji otišli su korak dalje pa su ovu borbu usporedili s King Kong vs Godzilla, koji su s ovom borbom sad stvar prošlosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sad imamo Pudzianowskog i Bombardera, taj dugo očekivani meč u superteškoj kategoriji", stoji u pisanju NewsBreaka.

Serigne Ousmane Dia imao 30 kg više

Dvojica boraca težili su zajedno čak 266 kilograma, a Senegalac je sa svojih 148 kilograma imao prednost od čak 30 kg u odnosu na Pudzianowskog, inače peterostrukog pobjednika World's Strongest Man.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pudzianowski drži rekord s najviše osvojenih titula Najjačeg čovjeka na svijetu (WSM) u povijesti. Stajao je na pobjedničkom postolju najveće snage koju čovjek može proizvesti pet puta (2002-03, 2005, 2007-08). U svojih devet nastupa u finalima WSM-a samo je dva puta propustio postolje - debitirao je 2000., kada je zauzeo četvrto mjesto u ukupnom poretku, i 2004. kada je diskvalificiran. Godine 2006. i 2009. završio je kao ukupni drugoplasirani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U svom post-strongman životu, Pudzianowski se upustio u svijet mješovitih borilačkih vještina (MMA). Njegova posljednja borba odigrala se 23. listopada 2021. na natjecanju KSW 64 u teškoj kategoriji u dobi od 44 godine u kojoj je pokazao moć, javljaju strani mediji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Bombardieru'' prednost u kilaž nije pomogla jer je Pudzianowski došao do nokauta nakon samo 18 sekundi borbe. Prvo je Pudzianowski plasirao jedan low kick a nakon toga je u razmjeni udaraca desnim poludirektom pogodio suparnika u glavu, nakon čega je ovaj pao. Bila je za Pudzianowskog četvrta uzastopna pobjeda u MMA karijeri a do svih je došao, sve je ostvario nokautom ili tehničkim nokautom. Znači, prekidom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45-godišnji Senegalac kojemu je ovo bila treća profesionalna borba, vidno je nedorastao protivnik. Krenuo je ''Bombardier'' agresivno, no ostao je posve otvoren za kontru Pudzianowskog. Poljak je na koncu pogodio desnicom ravno u bradu Senegalca koji je završio na podu brutalno nokautiran već na samom početku borbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

MMAFighting piše kako je Bombardier, koji se natjecao u svojoj trećem profesionalnoj MMA borbi, umarširao je ravno u ruke Pudzianowskog koji je čekao i završio masivnog superteškaša.

"Ovo je bio dugo očekivani dvoboj za ljubitelje KSW-a, a Pudzianowski i Bombarder su prvi put bili rezervirani za 20. ožujka da bi Bombarder bio hospitaliziran na dan borbe s akutnim upalom slijepog crijeva. Umjesto njega, Pudzianowski se borio protiv Nikole Milanovića, kojeg je pobijedio tehničkim nokautom u prvoj rundi. Pudzianowski je sada osvojio četiri uzastopne borbe, sve KO/TKO, što je njegov najbolji uspjeh od 2015.", stoji u tekstu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo